Babyvestje haken ( met link naar gratis patroonbeschrijving)

Een meisje bij mijn dochter in de klas heeft een broertje gekregen. Toevallig zit haar zusje bij onze zoon in de klas. Dit vraagt om een cadeautje voor de nieuwe wereldburger! Meestal bedenk ik tijdens de zwangerschap al wat ik zal gaan geven. Deze keer had ik het alleen nog niet bedacht. Ik hou erg van creatieve cadeautjes en dan is het van te voren bedenken en maken van iets wel zo leuk. Inmiddels is de kleine jongen alweer 5 weken. Maar een cadeautje blijft leuk! Dit  jasje stond al een tijdje op mijn verlanglijstje om te maken. Tot nog toe had ik nog niet zo’n groot project gedaan. Ik was dan ook bang dat het iets te hoog gegrepen zou zijn. Maar toch wilde ik het graag gaan proberen!

Ik had de patroonbeschrijving al een tijd op mijn computer staan. Ik zag nu dat je het patroon moet bestellen. Hierbij dien je eerst je gegevens in te vullen. Echter blijft het patroon gratis en kun je ook in 1 bestelling meerdere patronen bestellen. De bestelde patronen worden aan je verzonden via de email.

Ik vond dit patroon op.

Wolplein – babyvestje

Ik ben nog echt een “beginnende” haker. Hiermee bedoel ik dat ik voornamelijk de basissteken kan maken. Wel spiek ik nog regelmatig even op youtube wat welke steek ook alweer is. Maar op deze manier is het jasje prima te doen. Bij de mouwen ging ik even de mist in en af en toe ben ik op de gok verder gegaan. In de hoop dat het vast goed zou komen. Anders is het met haken ook gemakkelijk om een stukje uit te halen en opnieuw te doen. Er zullen vast een paar kleine haakfoutjes in dit jasje zitten. Echter is het al met al een heel leuk jasje geworden, al zeg ik het zelf.

Love2try.nl gehaakt vestje  www.love2try.nl

Bij de Action kwam ik deze leuke knoopjes tegen. Echt een koopje. 12 knoopjes voor € 0,59.
Omdat er “maar” 4 grijze knoopjes op zaten heb ik ervoor gekozen om het tweede knoopje een ander kleurtje te geven. Het grijze kruisje dat op het knoopje staat, komt leuk overeen met de andere grijze knoopjes.

www.love2try.nl

De steken die gebruikt worden voor het maken van dit vestje zijn;

losse
halve vaste
vaste
halve stokjes
vastje-stokjes en
reliefstokjes

Naast de uitleg in het patroon zijn deze steken ook allemaal terug te vinden op youtube.

Tip: Vooral rustig blijven en goed de tijd nemen.

Hebben jullie ook nog een patroon wat je graag zou willen (kunnen) haken?

You may also like

2 reacties

    1. Hallo Annelies,

      Wat leuk dat je interesse hebt in het maken van dit vestje. Hij is ook heel erg leuk. Er staat een link naar het patroon in de blog. Deze kun je volgen.

      Groetjes Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *