Iepenloftspul Opsterlân “De Lyste Prins”

In de bossen van Beesterzwaag, Opsterlân wordt 10 dagen lang het Iepenloftspul “de Lytse Prins” oftewel ‘De Kleine Prins’ opgevoerd. Ik had woensdagavond de eer om erbij te mogen zijn.

Het iepenloftspul is gebaseerd op het boek Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry uit 1943. Het boek ‘De Kleine Prins’ is het meest vertaalde boek uit de franse literatuur. Ondanks de grote bekendheid van het boek, heb ik het nog nooit gelezen. Hierdoor kon ik blanco naar het stuk kijken. Na de eerste helft had ik geen idee waar het verhaal naar toe zou gaan. Eerlijk gezegd snapte ik het verhaal ook niet helemaal. Na de pauze vielen alle puzzelstukjes in elkaar. De Kleine Prins is een verhaal wat je aan het denken zet.

De kleine prins en zowel de jonge en oude piloot worden zo geweldig neergezet. Nog jonge mensen die zo’n mooie vertoning geven. Prachtig. En dan nog de bloem, zo mooi hoe zij eruit ziet en geweldig hoe goed ze haar hooghartigheid speelt. Alleen daar kun je het hele stuk al van genieten.

Samenvatting.
Het verhaal van het boek en tevens het openluchtspel gaat over een piloot die is gestrand, en verdwaald in het leven. Hij ziet door de bomen het bos niet meer. Al die geleerde, grote mensen die o zo goed wisten wat goed voor hem was toen hij nog kind was, hebben ervoor gezorgd dat hij zichzelf compleet kwijt geraakt is. 

Dan, zomaar ineens is daar de Kleine Prins met zijn wijze en betoverende verhalen…gevlucht van zijn asteroïde met de apenbroodbomen en de mooie, maar o zo hooghartige bloem. Hij neemt de piloot mee op reis door de sterren. Daar ontmoeten ze volwassenen met dwaze eigenaardigheden, die zichzelf allemaal op de een of andere manier belachelijk maken. 

Er volgt een zoektocht naar wat er nu echt belangrijk is in het leven.

*Je kunt alleen maar goed zien met je hart. Wat er werkelijk toe doet, kun je met je ogen niet zien*

Locatie.
Het openluchtspel vindt plaats in de bossen van Beesterzwaag. Een prachtige locatie. Je komt er door een zandpad af te lopen. Op een open plek in het bos hebben ze een mooi natuurlijk decor neergezet.

Bij een openluchtspel zit je meestal op een houten bankje, ik ben dus wel wat gewend en ga goed voorbereid op pad (warme kleren, kussentje en dekens mee 🙂 Echter heb je meestal wel een redelijke plaats. Bij dit openluchtspel zit je letterlijk klem tussen de bankjes en allemaal knus tegen elkaar aan geschoven. Toegegeven, snel koud zal je het niet krijgen. Maar ben je lang, probeer dan een plaatsje aan gangpad of op de voorste bank te bemachtigen.

Het Iepenloftspul Opsterlân “De Lyste Prins” speelt nog op 2,3,4,7,9 en 10 juni 2017. Wees er snel bij, want er zijn al verschillende avonden uitverkocht. Een kaart kost € 17,50 ( incl consumptie).
De voorstelling begint op alle speeldata om 21.00 uur.

De voorstelling is volledig in het Fries!!

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *