Pan en koeke hus Drachten

Ondanks onze late reservering was het geen probleem om met een grote groep van 14 personen bij het Pan en Koeke hus te komen eten.

Ter ere van mijn Tante die jarig was, zijn we hier met alle achter neefjes en nichtjes wezen eten.

We kwamen via de achterkant het pand binnen. Hier staat een schommel en wat ander speelgoed waar de kinderen zich mee kunnen vermaken. Een goede eerste indruk. Binnen zag het er eveneens leuk uit. Op de muur een grote schildering. In het pand waren geen andere gasten aanwezig. Aangezien wij met 8 kinderen nog best luidruchtig waren, was dit erg prettig. Wij hadden de bovenverdieping tot onze beschikking, waar ook kinderspeelgoed aanwezig was.

Voor de kinderen hadden we gekozen voor het all in menu. Deze bestaat uit onbeperkt Ranja en pannenkoeken en een ijsje in de vorm van een ei of koe als toetje. De kinderen kregen de pannenkoek niet allemaal tegelijk. Eveneens de bestelde pannenkoeken voor de ouders. Diegene die poffertjes besteld had, had deze al op voordat de rest de pannenkoeken had. Dit gaf wat onrust, aangezien niet alle kinderen tegelijk aan tafel zaten.

Als de kinderen de pannenkoek ophadden was er de mogelijkheid om nog een nieuwe te bestellen. Het duurde echter even voordat deze klaar waren, waardoor het lastig was de kinderen aan tafel te houden. Dit kwam mede doordat er kinderen waren die niet meer dan 1 pannenkoek lusten en wilden/mochten gaan spelen. De pannenkoeken waren mijn inziens ook niet goed door gebakken, waardoor een aantal van de kinderen ze echt niet lekker vonden. Ze waren nog melig van binnen. Voor ons was het beter geweest als er een stapel pannenkoeken gebracht was en dat de kinderen hiervan konden eten tot ze genoeg hadden. Nu was het erg rommelig, maar niet minder gezellig. Ik kan me wel voorstellen dat als er meerdere gasten geweest waren, ze echt last van ons gehad hadden. Op de site staat dat bijna alles mag. Dit is inderdaad het geval. De eigenaresse lijkt me een ontzettend lieve vrouw.

In het toilet is een aankleed kussen aanwezig. deze lag echter naast de wasbak, waardoor het wat ongemakkelijk was als je met andere gasten het toilet moest delen. Er waren stoffen handdoekjes, maar geen mogelijkheid om de vuile handdoeken ergens neer te leggen, waardoor deze om het aankleed kussen heen lagen. Misschien vandaag vergeten een wasmandje neer te zetten, maar het gaf geen fijne, schone indruk.

Ik zal niet snel weer naar dit restaurant gaan met zo’n grote groep. Als gezin wil ik het nog wel eens proberen, alleen hoop ik dan dat er niet zo’n groep als ons aanwezig zal zijn. Omdat het allemaal wel erg gehorig is. Mede door het houten plafond. Al met al een prima eetgelegenheid! En voor kinderen een feestje om er te zijn!

You may also like