Nationale Pannenkoekdag 24 maart 2017

Love2try.nl Pannenkoekdag

Nationale Pannenkoekdag!

Tja nu zal je wel denken, weer een commerciële dag erbij, waar mensen volop naar de winkel snellen om mee te doen aan een 1 of andere dag… Maar wist je dat er achter de Nationale pannenkoekdag een hele mooie gedachte schuilgaat.

De Nationale pannenkoekdag is namelijk in het leven geroepen om ouderen, Opa’s en Oma’s eens in het zonnetje te zetten. De kinderen bakken de pannenkoeken voor de opa’s en oma’s om deze eens lekker te verwennen. Scholen kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale pannenkoekdag om hieraan mee te doen. Maar het kan natuurlijk ook thuis. En ik moet eerlijk bekennen. Daar wil ik aan meedoen!

Het was niet bewust gepland om juist op deze dag naar Opa en Oma te gaan. Het kwam meer toevallig zo uit. Wat wel vast stond was dat we vandaag pannenkoeken gingen eten. Sophie is “maar” 1 middag thuis met eten. ( ze heeft een continurooster en eet de andere dagen tussen de middag op school.) Daarom eten we vrijdags altijd wat lekkers. Een tosti, poffertjes, gebakken eitje of pannenkoeken!! Dit laatste was al een tijd geleden, dus waarom niet op Nationale Pannenkoekdag aan de pannenkoeken!

Vanmorgen heb ik daarom samen met Stijn, Oma gebeld met de vraag of we pannenkoeken voor ze mochten komen bakken voor de lunch. Dit kon. Na een zoektocht met onze zelfgemaakte boodschappenlijstjes door de winkel, zijn alle ingrediënten gevonden en tuften we richting Oma en Oma

.Love2try Pannenkoekdag

Eenmaal daar werden alle ingrediënten uitgestald en kon het bak-feest beginnen. Dat de kinderen hierbij mochten helpen was op zich al een feestje. Al hadden ze het na een paar pannenkoeken wel weer gezien en kon ik alleen verder 🙂

Love2try.nl Pannenkoekdag

Love2try Pannenkoekdag

 

Voor het maken van de pannenkoeken gebruikte ik pannenkoekenmeel van Koopmans. Lekker gemakkelijk want hier hoefde ik alleen maar water aan toe te voegen. Met de 700 ml die aangegeven staat op het pak, kreeg ik hele dikke pannenkoeken. Ze waren gelukkig heel luchtig waardoor je niet na 1 pannenkoek al vol zit. Ik heb na het bakken van de eerste een scheut water toegevoegd om ze wat dunner te maken. Wij haalden minimaal 10 pannenkoeken uit het pak. Met een kleine en een grote pan.

 
Ik hou van zulke dagen! Als het geen Nationale pannenkoekdag geweest was, had ik nooit bedacht om vandaag pannenkoeken te gaan bakken bij Opa en Oma. Zo zie je maar, heeft zo’n commerciële dag toch nog een positief effect. En welke Opa of Oma verdiend het nu niet om eens extra in het zonnetje gezet te worden? Die van ons in ieder geval wel!!!

Love2try.nl Nationale Pannenkoekdag

Hebben jullie ook iets gedaan met de Nationale pannenkoekdag?

 

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *