DIY Omslagdoek Haken

Op facebook zie ik hem steeds voorbij komen. De CoCo Omslagdoek. Aan de vele likes te zien, zijn er naast mij nog vele anderen die hem geweldig vinden. Echter betaal ik liever geen 39.95 euro voor een sjaal. Dus op naar de Zeeman voor wol! Nadat ik de perfecte kleur uitgekozen heb, ben ik met een eerder gevonden patroon aan de slag gegaan.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=238&v=wzorW2Od8Oo

Het was helaas niet zo mooi als ik had gehoopt. De zijkanten liepen niet mooi door en in het midden kwam een soort lijn. Iets wat ik niet mooi vind. Ik heb de link hier gepost. Wellicht dat jullie het wel mooi vinden. Voor mijzelf vond ik via een foto op pinterest.com een ander patroon.

Het begin kan wat lastig zijn, maar als je de aanwijzingen van dit filmpje van Wendy Rademaker volgt is het heel makkelijk.

Na heel wat uurtjes haken is hij klaar. Van een oude leren jas heb ik een label geknipt en met een mooie veer is de omslagdoek helemaal af. De roze omslagdoek, gemaakt van Julia wol van de Zeeman koste mij € 10,00 euro. Ik heb ook nog een groene en een donkerblauwe gemaakt van 4 bollen Royal wol van de zeeman.
Deze koste mij maar € 4,00 euro!!

img_1685

Heb je ook een omslagdoek gemaakt of heb je vragen of opmerkingen. Plaats ze dan gerust hieronder!

You may also like

6 reacties

 1. Welk patroon via pintrest heb je dan gebruikt voor het maken van deze omslagdoek/sjaal? Ivbm de zijkanten en lijn in het midden, dat vind ik ook wat minder.

  Groetjes Wietske

  1. Hallo Fabina,

   Dank je wel!
   Ik heb voor de roze, Julia wol en voor de groene, Royal wol van de zeeman gebruikt. Het is alweer even geleden dat ik de sjaal gemaakt heb, dus moest even een nieuw stukje haken om de naalddikte te achterhalen! Volgens mij heb ik voor beide haaknaald 4,5 gebruikt. Hoe groter de naald hoe groffer de sjaal wordt, het is maar net wat je het mooist vindt.

   Veel succes! Deel je het resultaat met mij? Ik ben erg benieuwd!

   Groetjes Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *