DIY Stoere jongens slaapkamer pimpen. Tafel met auto weg

Love2try Tafel met autoweg

In de slaapkamer wilde ik graag iets van een weg verwerken. Aangezien Stijn dol is op auto’s. Op de muur, op de grond of ergens anders. ik besloot dat ik een weg op een kinder tafel wilde maken. Zo kan hij er ook nog echt op rijden met zijn speelgoedauto’s.

Benodigdheden
– Kindertafel
– Afplak tape 5 cm
– Passen ( of potloot met een stukje touw, of iets anders ronds ter grootte van een rontonde)
– Verf. Ik heb grijs gekozen omdat ik dit nog had staan
– Witte krijtstift of verfstift of witte/lichte verf.
– Kwasten

Autoweg Tafeltje Love2try.nl

Als eerste heb ik een op een los vel papier een indeling van de wegen gemaakt. In eerste instantie zou ik de afplak tape gebruiken om strakke wegen te maken, maar de tape bleek de ideale afmeting voor de weg te hebben. Ik heb dit op de tafel geplakt en met een potloot lijntjes langs de tape getrokken. De hoekjes heb ik getekend met behulp van de binnenkant van de rol. Had ik meteen een mooie rondte.

Ik had even geen passer beschikbaar. De rotonde heb ik gemaakt met behulp van een potloot en een stukje touw.

Met een restje grijze verf heb ik alle wegen geverfd. Dit is nog best even een werkje, maar voor de tv is het zo klaar. Nadat ik klaar was met alle wegen heb ik het een nachtje laten drogen. Ik wilde de streepjes en de zebrapaden uitmeten en ze op dezelfde afstand erop getekend hebben. Echter wilde Stijn meteen de volgende ochtend toen hij de tafel zag staan hiermee spelen. Ik besloot om met een krijtpen vast streepjes en zebrapaden op de weg te zetten. Dat het niet helemaal perfect is, geeft juist wel een leuk effect. ( en het is veeel minder werk )

Love2try Tafel met autoweg

De streepjes bleken er ook niet zo gemakkelijk meer af te gaan, dus heb ik het zo gelaten. Alleen tijdens zijn middagslaapje en het eten moest hij even stoppen met spelen, maar hij is letterlijk van 8.00 uur sochtens tot 18,30 savonds alleen maar met een speelgoedauto aan het rijden geweest op de tafel. Een groot succes dus.  Als ik van te voren had geweten dat het meer een speel dan een siertafel ging worden, dan had ik er nog een beschermlaagje opgedaan.

Hebben jullie ook zelf gepimpte items in de kinder, baby slaapkamer?

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *