Starbucks Chilled Classics Ice coffee

Love 2 try Starbucks Chilled Classics

Als ik aan Starbucks denk, dan zie ik mezelf terug in Berlijn. Op een koude decemberdag met versierde kerstbomen in de straten. Zittend op een heerlijke grote stoel, met een grote beker koffie die mijn handen opwarmen. Het huiselijke van het Starbucks coffee house heeft vanaf dat moment mijn hart gestolen.

Helaas zit er bij ons in de buurt geen Starbucks Coffee House en is het geen winter meer, maar staat de zomer bijna voor de deur. Extra fijn dus dat Starbucks nog een andere manier heeft om van deze lekkere koffie te genieten. Starbucks heeft namelijk een assortiment ice coffees die verkrijgbaar zijn in de supermarkt (€ 1,69). De Starbucks Chilled Classics zijn gebasseert op de favoriete coffees uit de Starbucks coffee houses. Zo kun je op elke moment van deze lekkere koffiesmaken genieten.

Na ontvangst van het Starbucks testpakket heb ik de bekers meteen in de koelkast geplaatst. Ik ben zo nieuwsgierig hoe ze smaken. Ik krijg het testpakket vlak voor een heerlijk warm weekend in April. Een goede timing, want wat is er lekkerder dan een ice coffee drinken in het zonnetje.

Love2try.nl Starbucks Chilled Classic

De Starbucks Chilled Classic is verkrijgbaar in de smaken;

Love2try.nl Starbucks Chilled Classic

De ice coffee zit is een handige ready-to-drink beker, deze is te koop bij verschillende locaties. Er zit een uitschuifbaar rietje bijgeleverd die ik persoonlijk zeer irritant vind, aangezien hij bij een beetje tegendruk inschuift. Hij is wel goed scherp en prikt daardoor gemakkelijk door de dop.

Cappuccino: Dit is de eerste Chilled Classic die ik probeer. Wat mij opvalt is de volle zoete romige smaak. De ice coffee heeft zo’n volle smaak dat ik na een paar slokjes voldoende heb gehad. Ik heb het idee dat ik misselijk ga worden als ik meer opdrink. Ik geef de Cappuccino daarom aan mijn medetester. De smaak is wel heel lekker. Een goede koffiesmaak. Hij had wat mij betreft wel wat minder zoet mogen zijn.

Caramel Macchiato: Na onderzoek ( ik ben niet zo thuis in de verschillende soorten koffie 🙂 blijkt een Macchiato meer melk te bevatten dan een Cappuccino. Dit is ook wat je proeft. De Macchiato heeft dezelfde volle romige smaak als de Cappuccino, maar is wel minder “zwaar” van smaak. Je proeft dat de melk de smaak iets neutraliseert. De Macchiato is alsnog erg zoet. Hierdoor heb ik ook bij de Caramel Macchiato het idee dat ik na een paar slokjes al vol zit.

Caffe Latte: De Caffe Latte heeft een licht zoete smaak, maar is frisser dan de Cappuccino en de Caramel Macchiato. De koffiesmaak komt precies op de juiste manier naar voren. Ik zie mij deze wel met regelmaat drinken op een zomerse dag. Al blijf ik ook deze iets te zoet vinden.

Skinny Latte: Deze heeft dezelfde frisse smaak als de Caffe Latte. De naam zegt het al, de Skinny Latte bevat minder calorieën, het komt waarschijnlijk hierdoor dat hij iets minder vol/vettig proeft.

Caffe Americano: Tot mijn spijt moet ik bekennen dat ik de Caffe Americano niet heb kunnen testen. Mijn man moest voor zijn werk naar het zuiden van het land en pikte een ice coffee mee voor onderweg. Hier is de Starbucks Chilled Classic uitermate geschikt voor. De Caffe Americano is de favoriet van mijn man!

De Starbucks Chilled Classic is een  ice coffee om van te genieten. Een drankje om af en toe een slokje van te nemen en dit te herhalen als de intense smaak ik je mond wegebt. De ice coffee is het lekkerst als het ijskoud is. Een lekker drankje voor de zomermaanden. Ik ga de Caffe Latte en de Skinny Latte, mijn absolute favorieten zeker vaker drinken!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *