DIY Jongenskamer pimpen deel 2. Stoere houten meetlat

DIY Meetlat Love2try

Een stoere meetlat maken met deze lettersjablonen.

Bij de Action zag ik deze leuke sjablonen. Ik had nog geen concreet idee wat ik hiermee wilde maken, maar besloot ze toch mee te nemen. Ik wist het zeker. Deze zouden vast van pas komen.

Love2try Letter Sjablomen

Tijdens het Pimpen van de slaapkamer van onze zoon, kwam ik op internet een houten meetlat tegen. Ik besloot zoiets ook te gaan maken.

Bij de praxis kocht ik een houten plank van 180 cm voor € 3,49.
Nadat ik bekeken had hoe hoog ik de lat op wilde hangen, heb ik een stuk van de onderkant afgehaald. Voordat Stijn 150 cm is wil hij vast wel weer eens wat anders op zijn kamer.

DIY Meetlat Love2try

Ik heb besloten om de cijfers om de 20 cm in het groot weer te geven. De banen maakte ik 5 cm breed. Eerst heb ik alles uitgemeten en daarna wat ik wilde verven afgeplakt met tape. Ik had nog wat witte verf staan, deze heb ik hiervoor gebruikt. Voor de cijfers heb ik dezelfde verf gebruikt als die op de muur. De vergrijsde groene kleur Sea Green van VT Wonen.

In elk pakje sjablonen zitten per letter/cijfer/tekens 3 stuks. Echt onwijs leuk. Ik heb ze meteen na gebruik goed schoongemaakt. Het is wel van karton. Maar voorzichtig met een nat doekje eroverheen gaat prima. Zo kan ik de cijfers en letters meerdere malen gebruiken en heb ik ook nog reserve.

Na een plug in de muur te hebben gemaakt, was het moment daar en hebben we de meetlat opgehangen. Het lijkt mij leuk om elk halfjaar samen met Stijn zijn lengte te meten. De lengte zet ik dan met de datum erbij op de meetlat. Ook Sophie mag komen meten zodat we ze op de meetlat zien groeien.Wel goed om af en toe even stil te staan bij hoe snel het gaat.

Voor een klein prijsje een superleuke eye catcher voor de kinderkamer. Ook leuk als kraamcadeautje. De meetlat kun je indien gewenst, ook pimpen met een naam, hartjes of sterretjes.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *