Wat is mijn ervaring met de Philips Sonicare AirFloss Ultra HX8432/01

Na drie weken gebruik is de Philips Ultra Airfloss meer uit de badkamer weg te denken. Voorheen gebruikte ik alleen ragers en deze blijf ik gebruiken maar dan wel in combinatie met de Airfloss. Met de ragers lukt het vanwege het ijzerdraad niet om tussen alle tanden komen.

De Airfloss is een mooie aanvulling voor mijn mondverzorging. Doordat hij water en lucht pulseert ( keuze uit 1,2 of 3 pulsjes) verwijdert hij tandplak en restjes tussen de tanden. Ik dacht dat hij een continue straal zou produceren, maar dit bleek een misvatting van mij. Als er echt iets vastzit, zoals een stukje vlees dien je meerdere malen 3x te pulseren. Anders wil het er alsnog niet tussenuit. Een tandenstoker werkt dan efficiënter.

De eerste keren bloedde mijn tandvlees hevig, maar na een aantal dagen werd dit al minder. Je dient wel goed tussen de tanden te richten, vooral bij gevoelig tandvlees zou dit schade kunnen aanrichten.

Voor mij werkt de Airfloss het beste boven de wasbak. Als je niet oplet spuit de flos de hele badkamer door. Hij is vooral niet geschikt om voor de spiegel te gebruiken, aangezien deze dan vol spetters komt.

Mijn dochter van 6 gebruikt het apparaat ook. Ze wil het liefst alles hetzelfde als ons. De eerste keren heb ik haar geholpen, maar nu red ze zich prima zelf. Ik heb altijd een probleem gebit gehad. Ik wil dit voor mijn dochter zoveel mogelijk voorkomen, daarom ben ik streng met poetsen en vind ik het alleen maar prettig dat ze de airfloss nu al als aanvulling gebruik.

Mijn man floste niet en maakt ook gebruik van de airfloss. Voor iemand die het niet gewend is, is het zeker een aanvulling in de mondverzorging.

Philips Ultra AirflossWe gebruiken de Airfloss met z’n drieën en samen kunnen we, nadat hij volledig is opgeladen er ongeveer 10 dagen gebruik van maken. Zij zijn beide niet gewend om te flossen, waardoor de Airfloss zeker bijdraagt aan een betere mondverzorging! Er zitten verschillende opzetstukjes bij, alleen zijn deze niet van elkaar te onderscheiden. Mocht je het prettig vinden dan zou je er zelf een kenmerk op kunnen plakken als een sticker.

Het reservoir kan gevuld worden met water of mondwater. Mijn favoriet is 50/50 voor een lekker fris gevoel. Om dit frisse gevoel te bereiken, ga ik meerdere keren mijn tanden bij langs. Het reservoir is hiervoor helaas niet groot genoeg waardoor ik het tussendoor bij moet vullen.

De Airfloss verwijdert het loszittende vuil, maar ik weet niet of het op langer termijn ook effect heeft voor het voorkomen van tandsteen. Ik zal de Airfloss blijven gebruiken, maar wel in combinatie met de ragertjes. Door het gebruik van het borsteltje heb ik het idee dat echt alles weggepoetst wordt. De Airfloss zorgt daarna voor het lekkere frisse tandartsgevoel.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *