Sinaasappelsap Appelsientje en vers geperst Sinaasappelsap

Love2try Sinaasappelsap Appelsientje

Of ik Appelsientje Sinaasappelsap wilde testen. Natuurlijk wil ik dat.Ik sta ingeschreven bij verschillende online bedrijven die testen laten uitvoeren door consumenten. Na de inschrijving, bleek ik 1 van de gelukkigen. 6 pakken Appelsientje mocht ik ophalen. 2 voor mijzelf en mijn gezin en 4 om uit te delen. Nu moet ik eerlijk bekennen dan voordat ik aan het uitdelen toe was, mijn man de eerste 4 pakken al op had. OOps.

Gelukkig waren er nog twee pakken over en kon ik deze uitdelen. Ik gaf het eerste pak aan mijn zusje na een gezellige zussenavond en de andere liet ik achter bij een vriendin.

Ondanks dat ik veel met voeding bezig ben. Wist ik niet dat het wettelijk bepaald is dat een vruchtensap 100% natuurlijk moet zijn. Dit wil zeggen dat er geen suikers of andere toevoegingen aan de sap mogen worden toegevoegd.(Vruchtensap moet niet verward worden met vruchtendrank of vruchtenfrisdrank. Hier geleden weer andere regels voor.) Ook wist ik niet dat de voedingswaarden van sinaasappelsap uit pak, niet veel verschillen van vers geperste sinaasappelsap. De meeste voedingsstoffen blijven prima behouden. Bronvermelding fws

Wist je dat…..

  • In een pak Appelsientje Sinaasappel 100% pure sap zit!
  • Een glas Sinaasappelsap ongeveer 2 a 3 sinaasappels bevat!
  • Het sap langer houdbaar is door pasteurisatie, een korte verhitting van het sap!
  • Elke Appelsientje Sinaasappel minimaal 800 zonuren heeft gehad!
  • De sinaasappel van Appelsientje uit Brazilië komt!
  • Appelsientje werkt aan duurzame fruitteelt, met aandacht voor mens en milieu
  • Dat elke sinaasappel met de hand geplukt wordt.
  • Binnen 24 uur na het plukken de sinaasappel geperst wordt, zo blijven smaak en vitamines het beste behouden
    * Informatie uit de campagne gids en  de website van appelsientje

Na alle informatie uit de campagne gids was ik erg nieuwsgierig hoe lekker de Sinaasappelsap van Appelsientje wel niet is. Ik ben namelijk groot fan van vers geperst sinaasappelsap. Om een vergelijking te maken tussen deze twee, ben ik een fles vers geperst sap gaan halen.

Uiterlijke Kenmerken.
Wat meteen opvalt is het kleurverschil. De vers geperste sap is lichter van kleur. De Sap van Appelsientje is meer oranje. Je ziet er wel een paar vlokjes vruchtvlees in drijven, maar bij de vers geperste sap zijn dit er meer. De sap van Appelsientje ziet er gladder / glimmender uit, de sap oogt iets dikker dan water.Love2try Appelsientje

*Links Vers geperst sap rechts de sap van appelsientje

De Smaak
Het eerste wat me opvalt is dat de appelsientje Sinaasappelsap zo zoet smaakt in vergelijking tot de verse Sinaasappelsap. Deze proeft veel frisser. De kleur van de sinaasappelsap van Appelsientje geeft ook deze indruk. Door de donkere oranje kleur krijg je meteen het idee dat deze sap zoet zal smaken. De verse sap proeft een beetje zuur waar ik persoonlijk erg van hou. Het frisse van het sap van Appelsientje mis ik en dat is jammer. Dit is toch kenmerkend voor sinaasappelsap. Een Frisse dorstlesser een geen zoete drank. Ondanks dat er in beide evenveel suiker verwerkt zit is het verschil in smaak opmerkelijk.

Appelsientje Proeven Love2try De Structuur.
Wat meteen opvalt zijn de kleine vlokjes vruchtvlees door de sap. Joepie. Ik ben dol op vruchtvlees en meestal is dit eruit gezeefd. De vlokjes zijn echter wat stugger dan die van de vers geperste sap en tijdens het drinken net iets te weinig om goed te proeven.

De Sinaasappelsap van Appelsientje is niet te vergelijken met vers geperst sap. Hiervoor is het te veel bewerkt.
( hiermee bedoel ik de pasteurisatie en dat het geconcentreerd is). Voor mij blijft het verse sap op nummer 1 staan. Maar voor een sap uit het pak doet hij het prima. Alleen al dat de eerste 4 pakken binnen no-time op waren zegt genoeg!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *