DIY Omslagdoek haken met bolletjes rand/picootje

Love2try.nl Omslagdoek met bolletjes picootje

Een vriendin van mijn moeder vroeg mij om een omslagdoek voor haar te haken met een picootje met bolletjes. Samen met mijn moeder en een aantal andere vrouwen zingen ze in een visvrouwenkoor. Aangezien deze visvrouwen vroeger vaak omslagdoeken droegen, heb ik de eer gekregen om er al een aantal te mogen maken.

www.love2try.nl Omslagdoek
Mam Showt de omslagdoek!

Nadat ik een plaatje gekregen had van de omslagdoek die ze graag wilde hebben, ben ik op zoek gegaan op internet. Op Youtube kwam ik dit filmpje tegen, het was precies de steek die ze mij had laten zien. Aan de hand van dit filmpje is deze sjaal /omslagdoek gemakkelijk te haken.

Love2try omslagdoek Granny Picootje met bolletjes
Steek van de Granny Sjaal

Voor de omslagdoek heb ik 4 bollen gebruikt van de Royal wol van de zeeman. De omslagdoek is in totaal 165 x 80 cm groot geworden.

 

Love2try.nl Omslagdoek met picootje

 

In plaats van franjes wilde ze graag picootje. (Ik had hier nog nooit van gehoord :)) Na even googelen kwam ik  erachter dat een picot steken zijn waarmee je het haakwerk met een speelse versiering afwerkt. Op internet kwam ik veel voorbeelden tegen. Uiteindelijk heb ik voor deze gekozen.

Love2try.nl Picootje, randje haken, bolletjes,

Het patroon van dit picootje van bolletjes kun je vinden op deze website. Onder de engelse beschrijving, staat ook de beschrijving in het Nederlands. Het patroon is gemakkelijk te volgen. Het is echt een toevoeging voor deze omslagdoek.

 

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *