Boekreview: De zeven zussen Lucinda Riley

Je kunt er niet omheen overal hoor ik mensen over de serie van de Zeven zussen van Lucinda Riley praten en allemaal zijn ze even enthousiast. Als fanatiek lezer kon ik natuurlijk niet achterblijven. Ik lees voornamelijk misdaadboeken. De laatste boeken die ik heb gelezen zijn van Karen Rose en Karin Slaughter. Ik was dan ook benieuwd of een boek zonder moorden en politie mij net zo zou kunnen boeien.

Dit is zeker het geval. Het is geen detective maar ook in dit boek gaat de hoofdpersoon op onderzoek uit. Ditmaal om achter haar herkomst te komen. Het verhaal verteld zich vanuit het heden en wordt ook beschreven vanuit het verleden. Het wordt op een hele mooie manier afgewisseld en brengt de personages echt tot leven. Elk vrij moment heb ik aangegrepen om het verhaal verder te lezen. Het eerste boek van de zeven zussen had ik dan ook binnen een week uit. Ik kan niet wachten om met het tweede boek te beginnen, Deze gaat over zus Ally.

De zeven zussen reeks gaat over 6 zussen die door een rijke man, Pa Salt genoemd geadopteerd zijn. Alle zussen komen ergens anders op de wereld vandaan. Bij het overlijden van de adoptievader krijgen de zussen een envelop met daarin aanwijzingen naar hun herkomst. Tevens wordt er na zijn dood een armillarium (een hemelbol voorzien van metalen ringen die de belangrijkste cirkels van de hemel voorstellen*) in de tuin geplaatst. Op elke ring staat de naam van een zus met daarbij coordinaten en een zin. In de brief die de zussen krijgen wordt naar deze zin en de coordinaten verwezen.

Pa Salt noemde zijn kinderen naar zijn favoriete sterrengroep. De helderste sterren in het zevengesternte zijn naar vernoemd naar een Griekse mythologie waar Pleione en Atlas de ouders zijn van zeven zusjes; Alcyone, Asterope, Electra, Maia, Merope, Taygeta en Celaeno*

Maia is de eerste en oudste ster en ook in de boekenreeks is Maia de oudste van de zussen. Het eerste boek gaat dan ook voornamelijk over haar en is vanuit haar oogpunt geschreven. Per boek komt een andere zus naar voren en wordt er ook geschreven vanuit deze persoon.

De volgorde van de boeken;

De zeven zussen
De zeven zussen Storm
De zeven zussen Schaduw
De zeven zussen Parel
De zeven zussen Maan
Wanneer het zesde boek zal verschijnen is nog niet bekend. Maar ik baal er nu al van dat ik er op zal moeten wachten 🙂

De zeven zussen – Deel 1

Het eerste boek gaat over Maia de oudste van de zussen. Maia weet in eerste instantie niet of ze op zoek wil naar haar herkomst. De komst van een ongenode gast aan het eiland Atlantis, de plek waar ze is opgegroeid, doet haar het besluit nemen de coördinatie te volgen en naar Brazilië te vertrekken. De coördinaten brengen haar naar het huis van een vooraanstaande familie in Rio, waar haar zoektocht naar haar familiegeschiedenis begint.

Wat ik ontzettend leuk vind is dat je tijdens het lezen van het boek tevens een les in geschiedenis krijgt. Wist jij bijvoorbeeld dat er driehoekige speksteentjes zijn gebruikt voor de bekleding van het beeld van Christus de Verlosser in Rio? Ontdek meer en bestel het boek! ☺️

Ik ga in ieder geval snel verder in het tweede deel!

* bron Wikipedia.org, allesoversterrenkunde.nl

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *