Review Dolce Gusto Genio S Touch

Review Dolce Gusto Genio S Touch

Ik mocht dit mooie koffiezetapparaat van Dolce Gusto proberen. De Dolce Gusto Genio S Touch!

Eerste keer gebruik.

Ondanks de uitleg op de website en het bijgeleverde boekje, was het nog even puzzelen en heel goed lezen hoe ik de Dolce Gusto voor het eerst te moest gebruiken.

De Dolce Gusto Touch heeft geen duidelijke aan en uit knop. Hij gaat aan bij aanraking. Als je het apparaat voor het eerst uit de verpakking haalt, is dit niet meteen duidelijk. Ook wordt er aangegeven de hendel op warm / koud zetten. Op de Dolce Gusto Genio 2 Touch zit deze hendel niet. Een beetje verwarrend.

De uitleg wordt gegeven in pictogrammen. Een kleine tekstuitleg erbij zou handig zijn.

Design

De Dolce Gusto Genio S heeft een mooie mat grijze kleur. Hierdoor heeft hij een luxe uitstraling. Het apparaat is heel klein en neemt bijna geen ruimte in op het aanrecht. Daardoor is hij ook ideaal om mee te nemen naar de camping. Het apparaat heeft een opvallend rood snoer en dat moet maar net je ding zijn. Ik hou er wel van, maar snap dat dit ook een storend element kan zijn.

Wat het apparaat nog mooier en gebruiksvriendelijker zou maken, is een soft close van het klepje. Dat voelt nu een beetje lomp aan. Vooral omdat de rest van het apparaat zo’n verfijnde werking heeft.

Gebruik

Het apparaat is zeer gebruiksvriendelijk. Op de doosjes met krups en op de krups zelf staat precies de juiste instellingen voor het apparaat. Het aantal streepjes op de verpakking staat voor het aantal streepjes toe te voegen water. Je kunt dit instellen via het touchscreen. Hier kun je ook de temperatuur van de koffie aangeven.

Het touchscreen is wel erg gevoelig. ik heb al eens per ongeluk een kopje koffie gezet toen ik er net tegenaan tikte.  

Aan de achterkant zit een waterreservoir. Mocht je voor het zetten van je koffie vergeten zijn om hier voldoende water in te doen, dan stopt hij gewoon. Na het bijvullen druk je op de startknop en zet hij de resterende streepjes aan koffie gewoon bij.

Je kunt met het symbool van de thermometer zelf de temperatuur van de koffie instellen. Zodra deze stopt met knipperen is het apparaat klaar voor gebruik. Ik heb tot nog toe alleen maar de warmste koffie gezet en die is heerlijk op temperatuur.

Verschillende smaken

Dolce Gusto heeft een ruim assortiment aan smaken. De meest gangbare zijn in bijna elke supermarkt verkrijgbaar. Anders is er de mogelijkheid om ze online te bestellen. Vanaf 25 euro wordt je bestelling gratis thuis bezorgd.

Smaken die wij getest hebben zijn de Cappuchino, Latte Macchiato Caramel, Lungo en de Essepresso. De Cappuchino is onze favoriet!

Je kunt met de Dolce Gusto zelfs ijskoffie en chocolademelk maken. Ik heb dit nog niet geprobeerd, maar wil dit zeker gaan doen! Het lijkt mij heerlijk.

Krups

Door de heerlijke koffie vliegen de cups/krups er doorheen. Voor het milieu niet echt vriendelijk. Er zijn wel recycle zakken voor de krups verkrijgbaar. Wellicht een idee om deze al bij het apparaat te leveren. Ik heb het online opgezocht, maar ik denk dat veel mensen hier niet van op de hoogte zijn.

De krups worden in de houder van de Dolce Gusto geplaatst en na het sluiten van de klep is hij klaar voor gebruik. Per kopje koffie gebruik je één Krubs. Voor een Cappuccino en een late Macchiato heb je twee krups nodig. één voor de koffie en één voor de melk.

De prijs van een kopje koffie (krups) varieert tussen de 0,29 en +/- 0,60 cent. Best prijzig als je bedenkt dat wij samen ongeveer 8 krups per dag gebruiken. (Excl visite) Dit is ongeveer 70,00 euro per maand. Dat is ongeveer 5 x meer dan dat wij voor bonen kwijt zijn bij ons huidige koffiezetapparaat. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik de koffie van de Dolce Gusto ook vele malen lekkerder vindt. Dus dan is het de keuze of je de extra kosten de smaak waard vindt.

Conclusie

De Dolce Gusto  Genio S Touch is een blijvertje. Voor het zetten van 1 kopje koffie ideaal. Ik was zelfs een beetje chagrijnig toen de cups op bleken te zijn, net toen ik een kopje koffie wilde zetten. Mijn man is  blijkbaar net zo enthousiast  Het zijn echt kleine geniet momenten op de dag geworden! De Cappuccino en de Latte Macchiato Caramel zijn mijn favoriet.

Met het “gewone” koffiezetapparaat best een werkje om te maken. (Melk opschuimen/meerdere kopjes koffie maken ect) Met de Dolce Gusto staat er binnen no time een heerlijke koffie op tafel! Ik ben verkocht.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *