Hout decoreren met verfbrander

houtbewerking met verfbrander

Ik heb al vele snijplanken en sierplanken mogen graveren met een verfbrander. Echter was dit nooit helemaal naar mijn zin. De letters werden nooit helemaal strak. Een aantal jaar terug had ik al eens gelezen over een brand in hout pen. Deze bleek uit recensies niet optimaal te werken. Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik graag uitzoeken hoe deze pen precies werkt. Per toeval kwam ik een aantal filmpjes tegen waar ook gebruik gemaakt wordt van een andere methode dan de verfbrander. Dit wilde ik graag eens uitproberen.

Afgelopen week was het zover. Alle ingrediënten waren binnen en ik kon aan de slag. Afgelopen week heb ik alle ingrediënten besteld. Omdat ik geen verdikkingsmiddel had, heb ik ervoor gekozen om maizena te gebruiken. Dit werkte verrassend goed en is ook nog eens een hele goedkopen oplossing.

Het was een beetje zoeken naar de juiste verhouding, want het moet niet te vloeibaar zijn. Dan loopt het mengsel onder het stencil door en lopen de letters uit. Na een paar keer proberen had ik een mooi stevig mengsel. Het is zo’n fijn gevoel als het dan lukt. Het is echt super simpel. Daarom wil ik het ook graag met jullie delen.

Heb je na het zien van het filmpje, laat het mij dan gerust weten!

You may also like

6 reacties

  1. Geweldig leuk idee! Ik heb de “pasta” gemaakt, deze is echt dik, alleen heb ik het probleem dat de letters uitlopen in de houtnerf. Weet je daar misschien een oplossing voor?

    1. Hallo Claudia,

      Wat leuk dat je het uitgeprobeerd hebt. Als je het vinyl goed aandrukt en eventueel nog even verwarmt met een föhn, dan voorkomt dit het uitlopen. Mocht dit niet voldoende werken, dan is een andere houtsoort wellicht een optie.

      Groetjes Simone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *