Openluchtspel Jorwerd! Londen ’68

LONDEN 68.

Openluchtspel Jorwerd. De beschrijving kan soms wat cryptische overkomen, maar ik wil niet te veel van het stuk verklappen. Het is zeker de moeite waard om naar LONDEN 68 te gaan kijken!!

Wat hebben we een mooie avond gehad. Het weer was heerlijk. Niet te koud maar wel weer voor een dekentje over de benen. Precies wat ik in gedachten heb als ik naar een openluchtspel ga.

Het is even een stukje lopen om in de tuin te komen waar het openluchtspel van Jorwerd gespeeld wordt. Er is parkeergelegenheid in een weiland. Ben je slecht ter been, dan kun je dit van te voren via de email aangeven.

Ik ben helemaal blanco naar het toneelspel gegaan. Mijn vriendin vertelde dat het over de emancipatie van de vrouwen ging en zoals de titel al verraad, dat het zich in Londen afspeelt in 1968.

Na de eerste helft wist ik nog niet zo goed wat ik van het stuk moest denken. Ik was voornamelijk benieuwd hoe ze het onderwerp op deze manier boeiend zouden houden. De spelers deden het fantastisch. Het is ontzettend goed gespeeld en ook de innerlijke strijd en twijfels van de hoofdrolspelers hebben ze ontzettend leuk neergezet, door de rol door twee mensen te laten spelen. Mannen die een vrouw spelen vind ik sowieso hilarisch. Vooral als ze ook nog veel te korte broekjes, panty’s en hoge hakken dragen. Ik was dan ook benieuwd wat ons de tweede helft te wachten stond!

Na de pauze kwam het kippenvel moment. Alles viel op zijn plaats. Er werd een bruggetje gemaakt naar de huidige tijd en hoe belangrijk het is dat iedereen gelijkwaardig bejegent wordt. Zo mooi om er op deze manier even bij stil te staan. En dan de uitkomst van de strijd van Rita en de vrouwen in het stuk. Kippenvel, Trots en Bewondering!

Het stuk is zeker een aanrader. Het speelt nog maar een paar keer. Ik zou zeggen pak je kans! Het stuk is Friestalig. Dit moet je wel kunnen verstaan.

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *