Boekrecentie Zwijgrecht – Loes den Hollander

Zwijgrecht – Loes den Hollander

Ik heb er een nieuwe favoriete schrijfster bij! Wat kan deze vrouw schrijven zeg. Zelfs onder het lezen verbaas ik me er soms over hoe ze het allemaal bedenkt De verhalen zijn allesbehalve ingewikkeld maar ze laat je steeds verbaast staan over de (hoofd)personen in het boek. Je kunt het je gewoon niet voorstellen wat ze allemaal in zich hebben. Ze verrast steeds weer. Iets wat in het begin van het boek heel logisch leek, blijkt later toch nog een diepliggender “probleem/gebeurtenis” te zijn. In 1 woord fantastisch!

Ik heb inmiddels 3 boeken van Loes den Hollander gelezen. ( de recensies zullen binnenkort op de blog verschijnen) tot nog toe is dit boek mijn favoriet.

Loesdenhollanderzwijgrecht

Samenvatting

Als Amy Patijn naar het dorp Molenveld vlucht, leert ze daar Cathelijne Wolf en Viola Bouvrie kennen, die al sinds hun jeugd vriendinnen zijn. Al snel ontwikkelt zich een warme en vertrouwelijke relatie tussen de drie vrouwen. Maar er is ook twijfel en irritatie, al zijn ze daarover minder openhartig. 

Als de ex van Cathelijne op een dag vermoord wordt aangetroffen, heeft dat zijn weerslag op de onderlinge verhoudingen. Er ontstaat een verkrampte sfeer en het lukt geen van de drie die sfeer te doorbreken

Hoe onvoorwaardelijk is de vriendschap?
Hoe maakbaar is het leven?
In welke mate wordt het leven bepaald door je lot?

Op sommige vragen kun je soms maar beter geen antwoord krijgen. 

Als ik alleen de achterkant van het boek had gelezen, was ik misschien niet zo snel voor het boek “gevallen” Via mijn schoonzusje werd ik op de hoogte gesteld van de schrijfster Loes den Hollander. In 1 woord een Topper! Heerlijk weg-leesmateriaal. Boeken waar je niet al te lang over doet, maar zeker de moeite waard zijn om te lezen!

Elke personage in dit boek heeft een achtergrond met overleden familieleden, wat ze bij voorbaat al interessant maakt. Ze proberen los te komen van hun verleden en een nieuwe toekomst te beginnen. Als Amy in Molenveld komt wonen, maakt ze wel verrassend snel nieuwe vriendinnen. Je komt langzaam steeds meer te weten van de persoonlijkheden. En ik sta soms verbaast waar waar mensen die zo “gewoon” lijken te zijn toe in staat blijken te zijn in het boek. Gelukkig is het een boek!

Een aanrader!

Follow my blog with Bloglovin

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *