Traktatie Drolletjes, drollenkoekjes maken

Nog twee weken en dan wordt Stijn alweer 6. Sinds de corona pandemie is uitgebroken maakt hij zich erg druk over zijn verjaardag.  Bang dat we deze niet kunnen vieren. Gelukkig zijn alle regels inmiddels wat versoepeld en kunnen we op zijn verjaardag op kleine schaal visite ontvangen.

Stijn mocht alvast op zoek naar een traktatie. Het werden drollen koekjes. Ik heb alvast een test serie gemaakt en die wil ik graag met jullie delen. Het resultaat valt mij voor een proefversie niet tegen, ze zien er erg leuk uit. Maar om eerlijk te zijn, zijn ze niet echt lekker en Stijn vindt ze zo vies dat we voor een andere traktatie gaan. Om op iets te trakteren wat je zelf niet lekker vind trakteert niet leuk!

Ondanks dat de koekjes bij ons niet zo in de smaak vielen. Wil ik het recept toch graag met jullie delen. Het recept komt oorspronkelijk van De taartenacademie, de website werkt niet meer, waardoor ik het recept van www.baksels.nl overgenomen heb. Ik wilde eerst een klein aantal koekjes proberen daarom heb ik het recept aangepast naar ongeveer 10 koekjes.

Ingrediënten:
75 gram Witte basterdsuiker
3 zakjes vanillesuiker a 8 gram
100 gram roomboter
180 gram bloem
Half ei ( ik gebruikte 1 ei van onze krielkippen)
18 gram cacaopoeder
Snufje zout

0 Mix de basterd, vanille – suiker en de boter samen tot een luchtig beslag

0 Voeg de eieren toe en mix deze door het mengsel

0 Voeg de overige ingrediënten toe en meng deze tot deeg. Het klopt dat de deeg wat droog blijft. 

0 Verdeel het deeg in +/_ 10 gelijke stukken. Rol van elk stukje een slang met aan het einde een puntje. Rol deze daarna op tot een drolletje. Werk voornamelijk de hoogte in, tijdens het bakken zakt het koekje namelijke een beetje in.

0 Zet de koekjes minimaal een uur in de koelkast alvorens ze 15-20 minuten te bakken op 180 graden.

0 Zet de oogjes ( ik gebruikte de suikeroogjes van Dr Oetker)  op de drolletjes. et voila een aller schattigst drollen koekje. 

Mocht je tips hebben om dit recept smakelijker te maken. Qua uiterlijk hoeft dat natuurlijk niet 🙂 Dan hoor ik het graag. Ik vond zelf al de tip om er sinaasappelrasp aan toe te voegen. Wellicht maken we voor zijn verjaardag nog een serie. Hopelijk vallen die drolletjes wat meer in de smaak. 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *