Tapas Restaurant Abrikoos Utrecht

Abrikoos Love2try

 

Tapas Restaurant Abrikoos

Slenterend door de straten van Utrecht, besloten we wat te willen gaan eten bij een tapasrestaurant. Omdat we niet bekend zijn in Utrecht en omdat het deze zaterdag zo vlak voor Sinterklaasavond ontzettend druk was. Belden we een aantal restaurants op met de vraag of ze nog plaats hadden.

Na 3 restaurants was het raak. Dat er nog plaats was, had eigenlijk al genoeg moeten zeggen, maar wij hadden inmiddels wel zin in wat en gingen op zoek naar het restaurant.

Op google maps waren we het al een aantal keer voorbij gelopen. We snapten er helemaal niets van. Ook een straat erachter was geen restaurant Abrikoos te vinden. Tot mijn man wat beter naar de foto keek. Het restaurant bleek onder de straat te liggen in het pakhuis. Met een trap naar beneden kwam je op een klein straatje aan de waterkant. Het zag er echt superleuk uit.

Binnen kom je in een grote hal met een boogvormig plafond. Hier is ook de kapstok. Er kwam meteen iemand ons begroeten en hij bracht ons ook naar onze tafel. Er kon gekozen worden uit een menu met grote schaaltjes tapas of uit een menu waarbij je elke 4 tapas kon kiezen voor een vast bedrag. Omdat wij dachten dat we hieraan wel genoeg zouden hebben kozen we voor de 8 tapas voor 19,95 per persoon.

img_2198

We maakten meteen een keuze voor alle 8 de tapas. Wat wij zo leuk vinden aan een tapas restaurant, is dat je er heerlijk kunt tafelen. Af en toe komt een en gerechtje op tafel en tussendoor is er genoeg ruimte om te kletsen en rustig en te genieten van een wijntje. We waren dan ook verbaast dat alle gerechten in 1 keer op tafel kwamen. De gerechtjes zouden kleiner zijn dan als je ze los bestelde, maar als je met 2 personen bent, verwacht je toch minstens van alles twee. Dit was niet het geval. Er zat bijvoorbeeld maar 1 spiesje van gegrild kalfsgehakt.

Daarnaast proefde het allemaal wat hetzelfde. De aardappeltjes met knoflookyoghurt waren nog het lekkerst van alles. Binnen een half uur was alles op, en stonden we zeer onvoldaan weer buiten.

Wij vonden het absoluut geen aanrader. Wij zullen hier, mochten we nogmaals in Utrecht verblijven niet weer naar toe gaan. Zelf het all-in tapas restaurant waar wij wel naar toe gaan, is vele malen beter dan dit.

Tapas Restaurant Abrikoos
Oudegracht a/d Werf 145-149
3511 AJ Utrecht

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *