Restaurant ROAST in het centrum van Leeuwarden

Restaurant Roast Leeuwarden Love2try.nl

Donderdagavond hebben wij gegeten bij ROAST in Leeuwarden.

Een leuke zaak waar je met z’n tweeën leuk kunt zitten, maar waar ook voldoende plaats is als je met een groep bent. Je kunt als groep zelfs gebruik maken van een eigen tap!

Bij de telefonische reservering werd gevraagd naar dieetwensen en allergieën. Heel netjes vond ik. Ik had op internet al gelezen dat ze ook glutenvrije gerechten aanboden, maar nu konden ze hier vooraf al rekening mee houden. Ook gaf het mij vertrouwen dat ze goed op de hoogte waren van gluten in voeding.

Bij binnenkomst werden we verwelkomt en nadat we aangegeven hadden dat we gereserveerd hadden, noemden ze ons meteen bij naam. ( er waren deze avond blijkbaar niet heel veel reserveringen rond deze tijd, maar toch gaf het een heel welkom gevoel)

Op de kaart is er voor iedereen wat wils….Menukaart

Ik koos voor de bavette, nadat er even navraag gedaan was bij de kok of die glutenvrij was. Mijn vriendin ging voor hetzelfde gerecht. Het was daarbij geen probleem om ingrediënten weg te laten die ze niet lekker vond. Als bijgerecht kozen we patat met mayonaise, appelcompote en een maïskolf.

Restaurant Roast Leeuwarden Love2try.nl

Vrij vlot na het bestellen kregen we ons eten geserveerd. Het was werkelijk heerlijk. De bavette was lekker zacht, en de jus had een goede volle smaak. Ik heb maar zelden zo lekker gegeten. Het enige ieniemienie minpuntje vond ik dat er een soort (heerlijke) saus/jus in het bord zat, waardoor er geen ruimte was om de patat “droog” in je bord te leggen.

De maïskolf was zoet, maar ook gezouten waardoor elke hap de smaken afwisselden. De appelcompote was ook erg lekker. Ik ben zelf niet zo van een alcoholsmaak aan de appelcompote, maar dit was heel subtiel en de rest vol van smaak.

Restaurant Roast Leeuwarden Love2try.nl

Dit was ook van toepassing op het dessert. Ik kreeg een fantasie van de kok, aangezien er in de rest gluten zaten. Ik kreeg hierdoor van alle desserts een klein beetje. Het was van alles een klein beetje, maar de smaak maakte alles goed. Je hoefde werkelijk maar een lepelpuntje te nemen of de smaak was al overweldigend. Door de vele soorten smaken op mijn bord was dit goed te doen, zonder dat je er een heel vol gevoel van over houdt. De lavacake die mijn vriendin nam, was wel heel heftig, maar ook ontzettend lekker. Het wachten hierop ( wat een kwartiertje duurt) was het meer dan waard.

Na het eten hebben we nog een tijd nagetafeld. We voelden ons zeer welkom en er kwam maar af en toe iemand naar ons tafeltje of we nog wat wilden bestellen. Echter waren ze wel vaak genoeg in de buurt, mocht je eerder wat willen bestellen.

Al met al een echte aanrader. Hier ga ik zeker vaker komen!

ROAST is er ook voor
*Workshops *Foodtruck *Cocktails *Barista *Woodoven *Evenement *Foodcourts op festivals, feesten *outdoor *High Tea * High Wine *High Beer *High Gin *BBQ

You may also like

2 reacties

  1. In het historische centrum van Leeuwarden vindt u Restaurant Us Heit, gesitueerd in een -eeuws paleis van de koninklijke familie.Op tien minuten loopafstand vindt u het centraal station Leeuwarden en op zeven minuten loopafstand bevindt zich parkeergarage de Oldehove.

    1. Bedankt voor je reactie.
      Ik heb hem op mijn lijst gezet om eens te proberen. Ik eet regelmatig in Leeuwarden, maar hier ben ik nog nooit geweest. Wellicht binnenkort.

      Met vriendelijke groet, Simone