Boekrecensie DJ Kluun

www.love2try.nl Boekrecensie DJ Kluun

Ik heb al meerdere boeken van Kluun oftewel Raymond van de Klundert gelezen. Zijn boeken lezen veelal lekker weg en hebben een goede dosis humor. Dj Kluun is zijn nieuwste roman.

Samenvatting

Bestsellerauteur Kluun is onlangs gescheiden en probeert de draad weer op te pakken. Maar het zit hem niet mee. Met zijn ex strijdt hij om de kinderen en de alimentatie, zijn uitgever zit achter hem aan en zijn boekhouder maant hem zijn inkomsten te verhogen.

Dan krijgt hij een gouden kans. Kluun mag voor de revolutionaire nieuwe tv-show Lonely@TheTop een reportage maken over zijn jeugdvriend DJ Thor. Als The Ten Million Dollar Man woont Thor in Las Vegas, in een wereld van private jets, viprooms, luxe penthouses, designerdrugs, magnumflessen champagne en paaldanseressen.
DJ is een roman over een wereld waarin iedereen iedereen gebruikt, geld en roem het hoogste goed zijn geworden en niets, maar dan ook niets meer echt is.
Of overwint de vriendschap?

Ik hou van deze boeken. Hier hoef je niet bij na te denken en ze lezen lekker weg. Heel veel dingen gebeuren er niet in dit boek en echt spannend zal het ook niet worden, maar het is leuk om eens een kijkje te nemen in een wereld die voor mij totaal onbekend is.

In eerste instantie dacht ik dat Kluun daadwerkelijk een vriend had die DJ Thor was. Nu moet ik zeggen dat ik totaal niet thuis ben in de wereld van dance en dat is dan ook wel te merken. Na een zoektocht op google bleek dat er in het echt helemaal geen DJ Thor bestaat 🙂 Het boek is dusdanig geschreven dat je niet door hebt dat het allemaal verzonnen is. Wat mij aanspreekt in DJ Kluun is dat Kluun vanuit zichzelf schrijft en een kijkje geeft is zijn persoonlijke leven. Hierdoor heb je het idee een band met hem op te bouwen en hem als persoon beter te leren kennen.

Na een bladzijde of 100 kakte het verhaal wat in. Het was een beetje wachten wanneer het verhaal echt op gang zou komen. Ik  begon me ook steeds meer te ergeren aan het gedrag van DJ Thor. Mijn geduld ten aanzien van hem raakte op en ik merkte dat ik hier wat geïrriteerd van raakte. Dit kwam vooral voort uit hetgeen dat DJ Thor zijn gemaakte afspraken met Kluun niet nakomt.

Het boek krijgt van mij 3 sterren. Voor op vakantie of een lekker wegleesboek tussendoor wel leuk om te lezen. 

 

2 sterren boekrecensie

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *