Homemade Tonijnsalade zonder e-nummers en toevoegingen

Vorige week was ik jarig. Nu weet ik dat mensen zeggen dat je nooit een gerecht voor het eerst moet maken met je verjaardag. Maar juist succesgerechten moet serveren. Ik hou er juist van om mijn creaties meteen aan verschillende mensen te kunnen laten proeven.

Wel heb ik er deze keer voor gekozen om in de week voor mijn verjaardag alvast een proefversie te maken van dit gerecht. Op internet heb ik verschillende versies van tonijnsalade gevonden. Echter sprak deze versie van https://madebyellen.com mij het meeste aan. We proberen van steeds meer gerechten een gezondere versie te gebruiken. Dus geen kant en klare tonijnsalade meer, maar verse zonder (of met zo weinig mogelijke) e-nummers en toevoegingen.

Ik heb de op internet gevonden versie wel een klein beetje aangepast.

Verse Tonijnsalade.

  • 1 blikje Tonijn op water
  • Twee theelepels kappertjes
  • Een klein rood uitje fijn gesneden
  • 2 zoetzure augurken heel fijn gesneden
  • 1,5 eetlepels mayonaise ( eventueel meer, om het nog smeuïger te maken)
  • Zout en peper

Bereiding:

Laat het blikje met tonijn goed uitlekken.

Doe de tonijn, samen met de mayonaise in een kom en roer het door elkaar

Voeg de gesneden augurk, ui en kappertjes toe.

Breng op smaak met zout en peper.

Aangezien er meer dan 20 mensen kwamen lunchen besloot ik om de tonijnsalade te serveren op turks brood. Ik heb deze royaal belegd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik die middag de meeste broodjes met tonijnsalade opgegeten heb. Ik ga deze zeker vaker maken. Eventueel zou ik de ketjap dan achterwege laten en de augurken nog kleiner snijden!

Dit recept is wel een blijvertje voor de verjaardagen of voor bij de borrel.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *