Camping de Rammelbeek Lattrop Twente Overrijsel

Camping de Rammelbeek www.love2try.nl

Camping de Rammelbeek.

Wel of niet op vakantie? Ook wij hebben getwijfeld wat we zouden gaan doen. We hadden een vakantie naar Kroatie gepland. Maar hebben besloten om in ieder geval in Nederland te blijven. Onze zoon is dol op treinen, vandaar dat ik dit intoetste op zoek naar een kindercamping in Nederland. Zo kwamen we terecht bij Camping De Rammelbeek in Twente.

Onze eerste indruk.

Wij hadden de pech dat het de eerste 2 dagen van onze vakantie non stop regende. Natuurlijk baal je dan een beetje, maar we hebben ons prima vermaakt. Er zijn in de omgeving verschillende leuke dingen om te bekijken, maar dit was echter niet nodig. De kinderen waren met geen mogelijkheid van de camping af te krijgen. De camping bied op verschillende momenten animatie aan. De kinderen worden opgehaald door het animatieteam op een bakfiets waarbij ze kinderliedjes afspelen. Gezamelijk lopen/fietsen ze naar het ‘T Velthook waar de animatie plaatsvind.

Binnenspeeltuin T Veldhook Camping de Rammelbeek Lattrop www.love2try.nl
Binnenspeeltuin in T Velthook

Wat heeft de camping te bieden.

Een binnenzwembad. Het binnenzwembad is niet heel groot, maar heeft van alles te bieden. Er is een speelpleintje met verschillende watertoestellen. Daarnaast is er een peuterbad en een glijbaan. Voor de glijbaan moet je wel naar buiten om een ritje te maken. Je komt dan binnen weer uit.

Binnenzwembad Camping de Rammelbeek www.love2try.nl
Glijbaan bij het Binnenzwembad Camping de Rammelbeek www.love2try.nl

Een zwemmeertje. Na een aantal slechte dagen werden we verwend met een dag heerlijk weer. Terwijl manlief de formule 1 wedstrijd keek, ging ik samen met de kinderen naar het zwemmeertje. Het is een buitenwater met een strook zand eromheen. In het midden liggen een paar opblaasbare speeltoestellen, waar je op kunt klimmen. Vooral voor de wat oudere kinderen erg leuk. Die van ons hebben zich de hele middag vermaakt met water en zand.

Zwemmeertje. Camping de Rammelbeek www.love2try.nl

Bello de Trein, Het paradepaardje van de camping, Een treintje die de kinderen ophaalt bij het treinstation en een half uur een rondje met de kinderen over de camping rijdt. Onze kinderen vinden dat fantastisch. Aan het einde van het rondje krijgen de kinderen allemaal een ijsje. Het treintje rijdt ongeveer 2 x in de week. Mochten de kinderen niet allemaal tegelijk in de trein passen, dan doet hij gewoon nog een rondje. Op camping de Rammelbeek geen verdrietige kinderen!

Bello de Trein Camping de Rammelbeek www.love2try.nl

Enthousiast Animatieteam. Simon en Jet en Benthe wat doen jullie het fantastisch. Terwijl wij elke ochtend alles op alles zetten om de kinderen op tijd op school te krijgen, hoeven ze jullie maar te horen, en ze zitten helemaal klaar. Het laatste stukje brood wordt nog snel naar binnen gepropt en hoppa op de fiets!

Animatieteam Camping de Rammelbeek www.love2try.nl
Voorbeeld Animatieprogramma Camping de Rammelbeek Lattrop www.love2try.nl
Dit was het animatieprogramma in de weken die wij op de camping verbleven.
Roofvogelshow Camping de Rammelbeek Lattrop www.love2try.nl
Roofvogelshow op de Camping

De visvijver bevindt zich bij binnenkomst aan de rechterkant van de camping. Er zitten heel veel kleine visjes in, die je aas er vaak afsnoepen. Echter zwemmen er ook hele grote vissen in de vijver. Wij hebben alleen de wat kleiner gevangen. De kinderen vonden het erg leuk om wat brood in een schepnet te doen en dan even in het water te hangen. Je hebt dan sowieso een aantal vissen. De vissen zijn wel doorgevoerd dus vaak bijten zullen ze niet. 

Visvijver  Camping de Rammelbeek www.love2try.nl

Op de camping bevindt zich Restaurant Tijdloos. Na een heerlijke zonnige dag bij het zwemmeertje hebben wij daar gegeten. De kinderen kozen soep met nacho’s, wij de sate en een hamburger. Wij hebben er heerlijk gegeten.

Restaurant Tijdloos Camping de Rammelbeek www.love2try.nl
Restaurant Tijdloos Camping de Rammelbeek www.love2try.nl

Eten afhalen bij de snackbar kan ook. Je kunt bij de balie reserveren of van te voren een bestelling doorgeven. Exact op het afgesproken tijdstip stond ons eten klaar! De patat wordt geleverd in een grote zak, en kan thuis verdeeld worden over de bijgeleverde bakjes.  

De Midgetgolfbaan ligt er een beetje verlaten bij. Ik heb in de kleine 3 weken die wij op de camping gestaan hebben ook niemand gezien die aan het midgetgolven was. Je kunt de sticks huren bij het animatieteam in ‘T Velthook.

Midgetgolfbaan Camping de Rammelbeek Lattrop www.love2try.nl

Er zijn een aantal Dieren op de Camping. Ze wonen een beetje afgelegen. Je kunt ze vinden aan de andere kant van de ingang van ‘T Veldhook. Er zijn onder andere varkens en geitjes.

Kinderboerderij Camping de Rammelbeek Lattrop www.love2try.nl

BBQ’s zijn toegestaan op de camping. Mits je er een emmer water bij zet. Wij hadden de Cobb mee en hebben hier dan ook optimaal gebruik van gemaakt.

De Plekken op de camping zijn zeer ruim. Onze caravan ( nu hebben wij niet een hele grote) kon er prima staan. Daarnaast hadden wij nog een bijzettentje. De veldjes zijn onderverdeeld in Lekker met z’n tweeen en gezin. Echter kan het in het hoogseizoen voorkomen dat je als echtpaar toch op een kinderveldje terecht komt en andersom. Alle veldjes hebben minimaal een zandbak. De gezinsveldjes hebben nog een speeltoestel met glijbaan extra.

De Kampeer veldjes Camping de Rammelbeek Lattrop www.love2try.nl

Het Sanitair is erg netjes en wordt met regelmaat schoongemaakt. Ondanks dat niet alle douchehokjes / washokjes en toiletten open waren. Hebben wij hier totaal geen hinder van ondervonden. Voor de Wasmachine en Droger kun je bij de receptie een Sepkey ophalen. Voor 10 euro kun je hiervan wassen en drogen.

DE OMGEVING

Wij kozen mede deze camping omdat er in de omgeving van alles te zien en te doen is.

Omdat wij dit jaar met de caravan op vakantie gingen konden onze fietsen mee. Bij de receptie liggen folders leuke fietsroutes met bezienswaardigheden. Wij namen de fietsroute De omgeving van kunstschilder Jongkind. Wij fietsten de route 7-1-2-6-5. Het is af en toe goed opletten, anders ben je zo een bordje voorbij. Zo fietsten wij door het dorpje Lattrop. Maar je kunt ook al voor het dorpje weer richting de camping fietsen. In het dorpje zit een goede bakker waar je op het terras een kopje koffie met wat lekkers kunt eten. Zeker een aanrader!

Fietsroute Jongkind Camping de Rammelbeek www.love2try.nl

Ootmarsum is een kunstenaarsdorp op ongeveer 8 km afstand van de camping. Wij hebben er op een terras van Restaurant ’t Plaske wat gegeten. Daarna hebben wij een rondje door de steegjes en kleine straatjes gewandeld. Je hebt er verschillende mooie huisjes. Wij waren er op maandag en toen was het meeste gesloten. Bij de VVV kun informatie inwinnen over het plaatsje Ootmarsum.

Restaurant T Plaske Ootmarssum Camping de Rammelbeek www.love2try.nl

Kanovaren Ondanks dat dit hoog op ons lijstje stond. Is het er uiteindelijk niet meer van gekomen. Je kunt kano’s huren bij t Velthook achter op de camping de Rammelbeek.

Elke zaterdag is er van 8.30 tot 14.00 een Rommelmarkt in Weerselo. De Weerselose Markt, wat op ongeveer 20 min rijden van de camping ligt. Er staan hier veel handelsmensen. Elke 2e zondag van de maand is de markt ook open met een extra thema. Wij gingen op zondag naar toe, er was naast de gewone markt een kinderrommelmarkt. Onze kinderen hebben er beide wat leuks gekocht van hun vakantiegeld.

Circus Rens. Elke zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 kun je in Itterbeck ( Duitsland) een bezoek brengen aan Circus Renz International. Het Circus kan door de coronamaatregelen niet optreden, maar hebben in plaats daarvan de deuren opgedaan voor bezoekers. Je kunt de dieren bewonderen, een ritje maken op een kampeel of springen op een springkussen. Er wordt geen intree gevraagd, maar een donatie stellen ze zeer op prijs.

Mijn zus is met onze dochter en haar kinderen naar Kasteel Bentheim geweest. Ze hebben er zelfs twee bruidsparen gezien! Waarvan vooral de meiden onder de indruk waren 🙂 Meer informatie over het kasteel kun je vinden op de website van het Kasteel.

Op ongeveer een kwartier rijden van de Camping bevind zich Tierpark (dierentuin) Nordhorn. Het park is elke dag geopend van 9 tot 19 uur. De intree voor een volwasse is €10.50 en voor kinderen €6.50.

Onze kinderen hebben zich prima vermaakt met het binnenzwembad en het zwemmeertje op de camping. Wil je toch een keer wat anders, dan ben je met een kwartiertje in Nordhorn. Hier bevindt zich buitenzwembad freibad Nordhorn. Het zwembad heeft verschillende baden, een golfslagbad en springplanken op verschillende hoogten. Wil je verzekerd zijn van een kaartje dan kun je de tickets het beste van te voren reserveren. De intree voor volwassenen is €4,50 kinderen €3.00.

Zwembad Nordhorn Camping de Rammelbeek Latrop www.love2try

Wat hebben wij genoten op Camping de Rammelbeek. Wij vonden het zo leuk dat we zelfs een weekje langer zijn gebleven. Ook Opa en Oma wilden ook graag een paar nachten bij ons staan. Er werd zelfs geregeld dat ze op het plekje naast ons konden staan. Een feest voor de kinderen. Opa en Oma op de camping. Mijn zus en zwager met de kinderen kwamen een paar nachten (proef)kamperen. Dat is toch echt wel het voordeel van vakantie in eigen land.

Mocht je meer willen weten over deze camping dan kun je natuurlijk altijd een kijkje nemen op de website van Camping de Rammelbeek.

Heb je een leuke toevoeging of een uitje die in deze blog niet mag ontbreken. Voel je dan vrij om mij een berichtje te sturen. Wij wensen jullie in ieder geval alvast een fijne vakantie!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *