Boekrecentie Lawinegevaar Suzanne Vermeer

Love2try.nl Suzanne Vermeer - Lawinegevaar

Na al heel veel boeken van Suzanne Vermeer gelezen te hebben, heb ik besloten weer eens een boek van deze schrijver te pakken en wel Lawinegevaar! En het heeft me niet teleurgesteld. Een boek vol spanning. Vlot geschreven en binnen een aantal uren uit.

Aangezien Suzanne Vermeer een pseudoniem was van schrijver Paul Goeken, ben ik benieuwd wie de boeken naar zijn dood schrijft. Echter blijkt de uitgeverij A.W.Bruna Uitgevers de naam overgenomen te hebben. De huidige schrijver of schrijfster van de boeken is niet bekend gemaakt.
Bron Wikipedia.org

Jammer dat er niet achter te komen is wie deze boeken heeft geschreven. Mocht deze schrijver of schrijfster ook andere boeken schrijven, dan had het mij erg leuk geleken om deze ook eens te lezen. Ook vind ik het altijd fijn om te weten wie de boeken schrijft. Het voelt prettig als je een gezicht hebt bij diegene die het verhaal bedacht heeft.

Samenvatting;

“Advocate Chantal Donkers breekt definitief door als succesvol strafrechtadvocate na het winnen van een zaak die vol in de aandacht van de media staat. Ineens hoort ze bij ‘de groten’ en is ze een graag geziene gast in nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Dat deze roem ook een keerzijde heeft, ontdekt ze als ze te maken krijgt met een stalker.

Om even te ontsnappen aan alle stress en drukte boekt Chantal een skivakantie naar Zwitserland met haar vriend Niels. Maar een week voor vertrek gaat ’s avonds de deurbel. Er staat een meisje op de stoep dat beweert de dochter te zijn van Chantals jongere zus Amber. De zus met wie ze al ruim tien jaar geen contact meer heeft. Het meisje stelt zich voor als Fenna en stapt naar binnen met de woorden: ‘Mama zegt dat ik bij jou veilig ben.’

Het boek begint meteen goed. Al na een aantal bladzijden gelezen te hebben zit ik er volop in. De gebeurtenissen volgen elkaar vlot op.  Bij sommige dingen/gebeurtenissen vind ik dat Chantal zich er wel heel erg gemakkelijk bij neer legt, als haar vriend Niels hiervan uitleg van geeft. Van Chantal als advocaat zijnde had ik daar meer weerstand verwacht. Al met al een heel erg leuk boek wat je vanaf het begin af aan, meeneemt. Wat ook meespeelt is dat ik zelf een dochter heb die net zo oud is als het nichtje van Chantal. Altijd fijn om je te kunnen identificeren met een personage in het boek.

Ik vond het boek erg leuk om te lezen. Het leest ontzettend vlot. Binnen 6 uur had ik het boek uit. Nu wachten op het volgende boek van Suzanne Vermeer!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *