Boek recensie Sue Monk Kidd – Witte vleugels Zwarte vleugels

Sue Monk Kidd Witte Vleugels Zwarte Vleugels Love2try.nl

Wauw! Wat een indrukwekkend boek van Sue Monk Kidd – Witte vleugels Zwarte vleugels. Een verhaal over de slavernij in het begin van de 19e eeuw, over vriendschap, onderdrukking en zusterliefde. Het verhaal wordt zowel uit het oogpunt van Sarah Grimke als Hetty Handfull verteld. Sarah is de dochter van een vooraanstaande rechter. Op haar 11e verjaardag krijgt ze Handfull cadeau. Tussen de meisjes ontstaat een hechte band.

Het boek heeft mij diep geraakt en geeft stof tot nadenken. Bijzonder ook dat het verhaal grotendeels gebaseerd is op feiten. Sarah Grimke en haar zus Angeline hebben echt bestaan en zijn in Charleston opgegroeid. Dit geeft het boek voor mij een extra betekenis.

Samenvatting.

Charleston, South Carolina, begin 19e eeuw Voor haar elfde verjaardag krijgt Sarah het tienjarige slavenmeisje Hetty ‘Handful’ cadeau. Er ontstaat een gecompliceerde maar hechte vriendschap, die hun levens zal beïnvloeden. Gedurende vijfendertig jaar worden de meisjes gevolgd op hun levensweg. Ze worden geconfronteerd met verdriet, hoop, geschonden vertrouwen, onbeantwoorde liefde en haat. Hetty weet haar kracht en levenslust te behouden, terwijl Sarah de moed vindt om zich samen met haar jongere zus Angelina in te zetten voor de afschaffing van de slavernij en de rechten van de vrouw.

Een boek wat heerlijk leest, Sue Monk Kidd heeft een fijne schrijfwijze. Het is dan ook zeker de moeite waard om dit boek te lezen.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *