Dickens Festijn Lemmer

2 dagen achtereen van 16.00 tot 21.00 uur vindt in het vissersdorpje Lemmer het Dickens Festijn plaats. Wij waren eerder op de middag al in Lemmer en konden de auto nog in het centrum kwijt. Mocht je later komen dan kun je de auto al voor het dorp ( gratis) parkeren en wordt je met een shuttlebus ( 1 euro p.p) naar het centrum gebracht.

Het hele dorp is aangekleed, overall waar je kijkt zijn kerstbomen, kampvuren en lopen er mensen verkleed in “Dickens” stijl.

img_2492

Er zijn veel eettentjes dus kom vooral met een lege maag. Snert, vis, oliebollen, poffertjes en warme chocolademelk, op elke hoek van de straat is wel iets te krijgen. Wij hebben heerlijk door de straten geslenterd en ons verwonderd over de mooie aankleding. Zowel op straat als in de huizen. Met twee kleine kinderen was het wat moeilijker om bij de theaterstukken te blijven hangen, maar anders is het zeker middag/avond vullend.

img_2475

Helaas hebben we geen bekende Nederlanders kunnen spotten, alhoewel drag queen Dee Dee Janssen hebben we wel gezien. Echter hebben we Piet Paulusma, Foppe de Haan en Maik de Boer gemist.

Wat ik vooral bijzonder vond was de kerstbomen die in een hoopje sneeuw stonden en de sneeuw tegen de huizen. Veel was tot in de details aangekleed. Het was wel druk. Er stonden lange rijen voor de kassa’s en er was zelfs even een opstopping voor de Sake Store. Maar dat doet niet af aan deze mooie ervaring.Het is dan ook zeker de moeite waard om hier naar toe te gaan. Voor dit jaar wellicht niet meer haalbaar. Maar voor volgend jaar zeker een plaatsje in de agenda waard.

img_2484      img_2495img_2496

De intree is 2 euro en voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis.In 2016 op zaterdag 17 en Zondag 18 december van 16:00 tot 21:00

Dickens Festijn
Dickens Festijn Lemmer 2016

Ben je ook naar het Dickens festijn in Lemmer of een ander Dickensfestival geweest. Ik ben erg benieuwd wat jij er van vond?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *