DIY Graskop maken

Graskop Love2try.nl

Sophie zag in de winkel een graskop staan. Ik sprak met haar af dat we deze samen zouden maken. Inmiddels is er in veel winkels weer graszaad te krijgen. Voor al een klein prijsje kun je een doosje aanschaffen. Op een regenachtige zondagmiddag. Ja het is alweer een paar weken geleden. Gingen we aan de slag.

Benodigdheden;

Zaagsel ( tuinaarde)Graskop Love2try.nl
Graszaad
Verschillende stofjes
Wiebel oogjes / knopen
Garen
Schaar
Panty
Lijm

Als eerste doe je wat graszaad in de panty. Daarbovenop leg je wat tuinaarde. ( Wij gebruikten allen zaagsel, maar hier groeit het gras niet heel goed op). Daarna vul je de panty op tot de gewenste grote, met zaagsel, aarde of watten. Je zet de panty vast met een knoop zodat de vulling goed blijft zitten. Bij het vullen hebben jonge kinderen echt nog wel wat hulp nodig. Zo voorkom je dat er overal op het gezicht “haar” gaat groeien.

Na het vullen kunnen de koppen versiert worden. Ik had een grote knutselbak op tafel staan waaruit we van alles konden gebruiken.

Na een hele middag knutselen was dit het resultaat. 3 graskoppen. Onze dochter van 6 had veel plezier in het versieren ervan.  Nadat de lijm goed gedroogd was, heb ik de koppen ondergedompeld in water.Ik heb de onderkant van een klein waterflesje afgesneden, deze gevuld met water en daar de graspoppen opgezet. Net in het water, zodat de pop dit op kan nemen.

P3200177 Graskop Love2try

Daarna was het wachten wachten wachten.. Op internet had ik gelezen dat er na een paar dagen de eerste “haren” wel zouden verschijnen. Bij ons duurde het iets langer, maar het geduld is beloond!! Na 9 dagen wachten en water geven verscheen er ineens de eerste haar! Yoepie! Wat zijn we blij!

Graskop Love2try.nl

Nog twee weten later hebben beide poppen een klein bosje van grassprieten op hun hoofd staan. Ik had een vollere haardos verwacht, maar dit komt waarschijnlijk doordat we alleen maar zaagsel als vulling gebruikt hebben. Het graszaad heeft hierdoor niet voldoende voeding om volwaardig te gaan groeien. Echter vinden we dit resultaat al super leuk!

Graskop Love2try.nl
Met een jongetje van twee in huis, zijn een aantal elementen van de koppen verdwenen, maar dit mag de pret niet drukken

Hebben jullie ook nog ideeën wat je kunt maken met graszaad? Laat het dan hieronder aan mij weten!

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *