Siroop Sun D’or framboos

Wij drinken ( bijna) altijd de aanmaaklimonade van Karvan Cevitam.

Aangezien dit best prijzig is, koos ik als alternatief bij de jumbo de goedkoopste aanmaaklimonade. Dit is de Siroop van Sun D’or. € 0,79 voor een liter.

De verpakking ziet er aantrekkelijk uit. Het etiket minder suiker, vind ik doorgaans zeer misleidend. Maar in dit geval blijkt dat in vergelijking er inderdaad veel minder suiker in deze siroop zit dan in de Karvan Cevitam die we gewoonlijk drinken. Namelijk 5 gram tegen 74 gram per 100 ml. Een behoorlijk verschil dus. De zoetheid komt voornamelijk uit zoetstoffen. De siroop heeft een volrode kleur en ruikt heel erg zoet.

De fles is gemaakt van doorgaans gerecycled materiaal?? Geen idee wat dit inhoud. Waarschijnlijk is een gedeelte gerecycled. De betekenis kan ik op internet niet terugvinden.

Het gaat al mis tijdens het inschenken van de siroop. De fles is zo slap dat als ik hem met 1 hand vasthoud, hij indeukt, waardoor er een golf siroop uit de fles komt. De enige manier om dit te voorkomen is door de fles voorzichtig met twee handen vast te houden. Heel vervelend. De enige goed oplossing lijkt de inhoud in een andere fles over te gieten.

De Siroop is ontzettend zoet. De frisheid valt daardoor weg. Je hoeft maar een heel klein beetje siroop te gebruiken. De advieseenheden op de verpakking, 1 eenheid siroop tegen 5 eenheden water, is voor ons veel te zoet. Onze kinderen zijn goede drinkers. Maar nu kwamen de bekers een aantal keer vol terug van school. De limonade wordt ook minder lekker als het even staat.

De siroop is gezoet met de zoetstoffen acesulfaam-K en Sucralose. Als ik hierover op internet informatie opzoek. Schrik ik van de effecten van acesulfaam-K. ( bron http://chemse.oxfordjournals.org/) Ik besluit deze siroop dan ook niet meer te gebruiken.

img_2292

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *