Festival Hongerige Wolf

Hongerige Wolf is een klein dorpje met ongeveer 70 inwoners in NoordOost Groningen. Het festival is ontstaan doordat Ruth haar 30e verjaardag groots wilde vieren en hiervoor het hele dorp uitnodigde. Op de 1e editie in 2011 waren er ongeveer 1000 bezoekers. Hedendaags trekt het festival meer dan 10000 bezoekers. 

Houten wolf, hongerige wolf. Www.love2try.nl

Hongerige wolf is een festival dat jonge talentvolle professionele kunstenaars een podium biedt op gebied van muziek, dans, theater, film, beeldende kunst en literatuur, en ik mocht erbij zijn!
Bron: festivalhongerigewolf

Camping

Samen met onze zoon van 5 heb ik een kampeerplek geboekt op camping Aaierbalhoukje. Zij verkoopt gedurende het festival Aaierballen ( en ook andere lekkernijen), vorig jaar zijn ze gestart met een camping tijdens festival Hongerige Wolf. Voor 45 euro stonden wij er twee nachten inclusief een zeer goed verzorgd ontbijt. Er werd zelfs voor glutenvrij brood gezorgd. Het voordeel van deze camping ten opzichte van de festivalcamping is dat het zich tegenover het kinderveld bevind en dichter bij het Schapenveld is.

Kinderveld

Na het installeren van onze caravan, gingen wij richting het kinderveld. Wat is dit ontzettend goed geregeld! Gedurende het weekend heeft Stijn een bloem gemaakt van (zwerf)afval, een hoed versierd met natuurproducten, gekleid, een dier gemaakt van hout met Thijs koster en getekend op muziek. De sfeer is heel relaxt, waar je je als vanzelf aan over geeft. Heerlijk om de kinderen zo te zien genieten.

Naast alle knutselmogelijkheden hebben we verschillende voorstellingen gezien.

In de theetuin Har en Mar hebben we geluisterd naar het verhaal van de heks, Knudde-met-een-rietje. Na het verhaal mochten de kinderen zelf een toverstok knutselen en een eigen toverspreuk bedenken.

Daarna bezochten we een “poppenkast” voorstelling van de Billenknijper, waar de kinderen na de voorstelling mochten dansen.

Ook een aanrader is de voorstelling van klauterstout met de voorstelling, De vloer is lava. Na de voorstelling kunnen de kinderen over een parcours en de spelers heenlopen, waarna ze “gelanceerd” worden op een berg met kussens. ’s avonds is er een eenzelfde soort voorstelling, alleen dan 18+.

Het kampvuur wat elke avond op het kinderveld was, was voor Stijn toch wel het hoogtepunt. Heerlijk vuurtje stoken, stokjes in het vuur gooien en marsmallows roosteren.

Ondanks dat het maken van een dier van hout officieel pas voor kinderen vanaf 12 jaar was, mochten ook alle jongere kinderen een dier maken. Echt!, wat een geduld hebben deze mannen. Ze namen alle tijd om de kinderen veilig te leren werken met een decoupeerzaag, zodat ze zelf het hout op maat konden zagen. Daarnaast hielpen ze elk kind totdat het een mooi dier of een ander kunstwerk gemaakt had. Stijn is zo trots op zijn hond Snuffie. Hij staat hier te pronken en elke dag krijgt hij vers water 🙂

Schapenveld

Op het schapenveld hebben we heerlijk gedanst op de muziek van plaatjes vullen gaatjes. Naast verschillende verkoopkramen, zijn er ook heerlijke eetkraampjes. Voor iedereen wat wils. Van heerlijke wafels, ijs, poffertjes, patat, sushirolls tot een glutenvrije maaltijd. Daarnaast was er een kraam met echt goede koffie! Heerlijk! Ene mocht je een waterfles bij je hebben, dan kun je deze gedurende het festival gratis vullen bij de daarvoorbestemde bus.

Ondanks alle leuke dingen die we gedaan en gezien hebben, waren er ook heel veel dingen waar we niet geweest zijn. Ik heb mij dit jaar helemaal aan ritme van Stijn aangepast. Het was ook echt ons uitje samen. Volgend jaar ga ik mij nog wat meer verdiepen in wat er allemaal te doen is, want broodjes bakken, een kiekendief excursie of een bezoek aan de molen hadden we beide vast ook heel leuk gevonden!

Mocht je het festival van 2020 willen bezoeken. Maak dan tot 1 augustus 2019 gebruik van een leuke korting op een passe-partout!

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *