Traktatie voor 3e verjaardag. Ballen in de vorm van een vis met een vishengeltje

Traktatie Stijn 3 jaar www.love2try.nl

Stijn was jarig en mocht trakteren. Voor de ene moeder is dit een verschrikking, ik kan mijn geluk niet op. Ik ben een echte knutselmoeder en kan daarom ook niet vroeg genoeg beginnen met het bedenken van een leuke traktatie. (al ga ik vaak de avond van te voren de traktatie nog perfectioneren, waardoor het alsnog een last minute klus wordt 🙂

Tijdens het opruimen van de zolder kwam ik deze leuke noppenballen tegen. Ideaal voor jonge kinderen omdat ze optimaal grip hebben, en de bal daarom goed kunnen vangen. Ooit heb ik deze ballen gekocht voor senioren sport waarin ik destijds les gaf, maar ben er nooit aan toe gekomen om ze te gebruiken. Ik heb ze toen voor een prikkie gekocht bij de MAXX, maar ik zag dat de noppenballen hier ook te koop zijn. 

Nu ik de ballen had, moest ik nog bedenken wat ik ermee zou doen. Ik besloot te googelen op ballen en traktatie. Maar kwam niet echt iets leuks tegen. Ooit had ik eens een Nemo in een zakje gezien en besloot een vis als uitgangspunt te gebruiken.

Op papier tekende ik een vin en knipte deze uit. Evenals de ogen en de zijvinnen.
Ik wilde het mijzelf niet te moeilijk maken dus heb alles gewoon met plakband op de bal geplakt.

Traktatie Stijn 3 jaar    Traktatie Stijn 3 jaar

Nu moest ik nog een leuke manier bedenken om de kinderen de vis te geven. Als eerste wilde ik voor alle kinderen een vishengeltje maken. Echter zag ik het al voor mij dat alle kinderen met de vissen in de rondte zouden slingeren. Ik weet niet of de juf hier zo blij van zou worden 🙂

De buurman had nog een cementkuip staan en met een tafellaken van de action ( € 1,00) maakte ik hier een heuse vijver van.

Traktatie Stijn 3 jaar www.love2try.nl

Ik besloot dat alle kinderen er om de beurten een visje uit mochten vissen. Stijn mocht de hengeltjes aan de kinderen overhandigen, want je wilt toch wat uitdelen als je jarig bent! Voor het oogje gebruikte ik sleutelhanger ringen die ik toevallig nog had liggen. Deze bleven door de spanning van het elastiek mooi rechtop staan.

Bij een traktatie hoort een snoepje! ( mijn mening 🙂 Stijn wilde graag op smarties trakteren. Deze pakte ik in en klemde ze onder het elastiekje. Op de verpakking heb ik visvoer geschreven.

Voor de juffen had ik een reep Tony’s. Deze heb ik ingepakt met kraftpapier. Ook hierop heb ik in verschillende lettertypes Visvoer opgeschreven, zodat ze bij de traktatie zouden passen.

Traktatie Stijn 3 jaar www.love2try.nlDe traktatie was super geslaagd. De ballen pasten perfect bij de leeftijd. Ik had nog een paar over en de juffen hebben beide nog 1 gekregen voor op de groep. De kinderen waren ook helemaal blij en konden bijna niet wachten tot ze aan de beurt waren om een vis te mogen vangen. Maar het allermooiste voor mij was het gelukkige koppie van Stijn! Helemaal trots! Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor. 

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe unieke ideetjes om als traktatie te gebruiken. Wat was jullie leukste traktatie die je gekregen of gemaakt hebt?

You may also like

11 reacties

 1. Goede morgen, ik zou graag willen weten hoe u met plakband de zijvinnen, ogen en mond vast geplakt heeft. Op de achterkant een dubbel gevouwen plakbandje of gewoon over de vinnen heen?

  1. Hallo Suzie.

   Bedankt voor je bericht.
   De ogen en de mond zijn vastgeplakt met een dubbelgevouwen plakbandje. De zijvinnen heb ik op dezelfde manier vastgemaakt, maar voor de stevigheid kun je er nog een plakbandje overheen doen. Of de vinnen onder het elastiek bevestigen. De achterste vinnen heb ik dubbelgevouwen en een plakbandje door het midden gedaan.

   Ik zou het leuk vinden als je een foto zou posten van het resultaat 🙂

   Groetjes Simone

 2. Hai Simone, wat een super leuke traktatie! Ik ga deze ook zeker proberen te maken. Ik had nog wel een aantal vraagjes; die achter vinnen hoe heb hij die precies gemaakt? En de hengeltjes, heb jij het bij 1 gehouden of meerderen? En heb jij die ook zelf gemaakt?

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Groetjes Anne

  1. Hallo Anne,

   Dank je wel.

   De achtervinnen heb ik gemaakt van een gekleurd A4 papier. Deze vouw je dubbel en dan teken je de vinnen erop en knipt ze uit. Eventueel kun je 1 maken en deze op verschillende kleuren papier printen.
   Ik heb de achtervin aan de bal bevestigd door het plakband tussen de achtervinnen door te laten lopen.

   Ik had er 3 hengels bij. Het ligt er ook een beetje aan hoe groot de klas is, maar met 3 heb je nog genoeg ruimte om de bak en gaat het uitdelen toch redelijk vlot.

   Mocht je nog meer vragen hebben, dan hoor ik het graag.

   Met vriendelijke groet, Simone

 3. Hoi Simone,
  Ik heb deze proberen te maken als traktatie voor mijn zoontje. Wat een flop! Het is helemaal niet zo makkelijk als het lijkt en alle binnen, de ogen en de mond vallen er steeds vanaf ik weet niet wat ik verkeerd doe ik heb gevolgd hoe jij het had gedaan maar dat ging bij mij niet zo goed 😞

  1. Oh wat jammer dat ze niet gelukt zijn. Heb je er uiteindelijk wel op kunnen trakteren, of heb je voor wat anders gekozen? Ik heb alles er “gewoon” met plakband opgeplakt. Wellicht dat er op de ballen een laagje zit waardoor de plakband niet goed wilde hechten. Ik heb wel royaal plakband gebruikt, dus achter door de vinnen een goed stuk doorlopend.

  1. Hallo Tamara,

   Bedoel je de haakjes in de vishengel? Ik had holle bamboestokjes, deze heb ik gevuld met plakgum/klei en hier het haakje ingedrukt, maar je kunt het draaihaakje ook in een klein voorgeboord gaatje draaien.

  1. De hengels zijn bamboestokken, deze zijn hol van binnen. Ik heb het haakje er destijds met plakgum in vast gemaakt, maar je kunt ze er ook in lijmen.

   Met vriendelijke groet, Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *