Hellendoorn bezoeken in Coronatijd

Avonturenpark Hellendoorn

Hellendoorn was maar een klein uurtje rijden van Camping de Rammelbeek in Lattrop waar wij op het moment van het bezoek aan Hellendoorn verbleven. Mijn moeder en zus kwamen met de kinderen vanuit Friesland naar Hellendoorn toe en ik samen met onze dochter vanaf de camping.

Ticket boeken

Wij hebben onze kaarten een dag van te voren gereserveerd via de website van Hellendoorn. Wat mij opviel was dat de kaarten die je met korting kon bestellen duurder waren dan de kaarten zonder korting. Vandaar dat we de intree kaarten zonder korting gekocht hebben. Wij waren samen incl parkeerticket 46,90 kwijt. Omdat we wat later waren met boeken konden wij om 10,45 het park in. Mijn zus, moeder en neefjes waren er al om half 10. Zij hadden al verschillende attracties gehad, waar ze gewoon konden blijven zitten om nog een extra rondje te gaan. Zo rustig was het nog rond die tijd. Het is dus aan te raden zo vroeg mogelijk het park in te gaan en je favoriete attractie alvast te nemen.

Hellendoorn COVID-19 www.Love2try.nl

Eindtijd

Tijdens het boeken stond er een eindtijd op het ticket. Wij mochten van 10.45 tot 16.00 uur het park in. Echter wilden de kinderen rond 15.00 uur nog naar het Aquaventura Slidepark. Erg leuk, maar hier moest nog wel 3,50 extra voor betaald worden. Echter bleek dat ze de dag ervoor de eindtijd eraf gehaald hadden en dat we tot 22.00 in het park mocht blijven. Nu wij wat langer konden blijven was het een bezoekje aan de Aquaventura wel waard.

Aquaventura SlidePark

Bij mooi weer is het Aquaventura echt een aanrader. Zowel voor jong als oud. Ik moet zeggen dat sommige glijbanen zelfs voor mij een beetje te gek waren. Zo gingen we van een gele halfpipe. Je zit dan alleen in een band en gaat met een noodgang naar beneden.

Kinderen vanaf 1,20 mogen zonder begeleiding van de glijbanen. Best eng vond ik. Bij mijn jongste neefje (7 jaar en 122 cm) ging het op de halfpipe maar net goed. Er stond wel een medewerker bij de glijbaan, maar zij hielp de kinderen niet of gaf geen aanwijzingen wat ze moesten doen. Ze gaf alleen een seintje wanneer de kinderen naar beneden mochten.

Mijn neefje zat nog niet goed op de band toen deze al naar beneden gleed. Gelukkig kon hij de handvaten op tijd vastpakken en ging het allemaal goed. De begeleidster die er bij stond, zei ook. Dat ging echt maar net goed. Later bleek ook dat het pas haar eerste dag bij het Slidepark was. Ik zou, ondanks dat kinderen vanaf 1,20 alleen van de glijbanen mogen er te allen tijde bijblijven om je kind goed te begeleiden.  

Hellendoorn COVID-19 Love2try.nl

Wil je bij het Slidepark gebruik maken van een ligbedje, dan kun je deze huren voor € 2,- excl borg.

Attracties

Wij stonden gemiddeld een half uur per attractie te wachten. De rijen leken wel erg lang, maar dit kwam voornamelijk door de afstand die er gehouden diende te worden. Echter moest je nog wel lang wachten aangezien de attracties vaak maar voor de helft vol zaten. Het verbaasde mij dat ze de attracties niet na elk gebruik schoonmaakten. Ik had verwacht dat ze na elke gebruik wel even een doekje over de handvaten zouden halen. De attracties stonden wel af en toe even stil om grondig gereinigd te worden. Zo stonden wij bij de Rioolrat een half uur stil in de rij omdat er schoongemaakt werd. Wellicht een idee om dit in de wachtrij te vermelden, wij hadden nu geen idee waar wij op wachten.

Hellendoorn COVID-19 www.Love2try.nl


Eten en Drinken

Ik vond de prijs ontzettend meevallen. Voor 5,50 heb je een kindermenu met een bakje patat, frikandel en een pakje drinken. Er komen nog wel extra kosten overheen voor de saus.

App

Wij hadden de dag voor ons bezoek al een planning gemaakt met de verschillende attracties die wij wilden bezoeken. Op de app kun je zien hoeveel minuten lopen je je van de attractie bevindt. Je kunt ze dan op volgorde afgaan. Er waren geen plattegronden beschikbaar vanwege COVID-19. Ik zou de app alleen daarom al downloaden, zodat je een idee hebt waar je je in het park bevind.

Looprichting

Op het park heb je verschillende looprichtingen. Hierdoor was je soms wat langer onderweg naar een bepaalde attractie. Aan de andere kant kon de 1,5 meter goed gewaarborgd worden.

Hellendoorn Corona maatregelen www.love2try.nl

Wat hebben wij een leuke dag gehad. Mensen letten goed op elkaar en hielden mijn inziens voldoende afstand. Al heb je er altijd mensen tussen die dat natuurlijk niet doen, maar dan ben je er zelf nog bij. Ze hadden veel gelegenheden op het park om je handen te wassen. Na elke attractie kon je hier gebruik van maken.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *