Restaurant recensie Bar bodega Cervantes Groningen

Restaurant recensie Bar Bodega Cervantes www.love2try.nl

Yeah op 20 mei waren we 1 jaar getrouwd! Om dit te vieren zijn we gaan eten bij Bar bordega Cervantes in Groningen. We hadden nog een cadeaubon van onze trouwerij, die we graag voor deze gelegenheid in wilden leveren. Al heel wat etentjes hebben we met de cadeaubon lopen zwaaien, maar blijkbaar kozen we net de verkeerde eetgelegenheden. Omdat de cadeaubon bijna ten einde liep hebben we bewust voor een restaurant gekozen waar we hem in konden leveren.

Het was druk bij Cervantes. Het terras zat bijna helemaal vol. Er waren nog een aantal plekjes aan de zijkant van het restaurant. Als je op dit plekje plaatsneemt waan je je meteen in het buitenland. Zo leuk die kleine steegjes.

Het was voor mij de tweede keer dat ik bij Cervantes at. We hebben er met de AH restaurant actie ook al eens gegeten met mijn moeder en zussen. We hadden toen een proeverij van allemaal gerechten. Deze keer kozen we ervoor om zelf een selectie te maken van de gerechten die we wilden eten.

We kozen in de eerste ronde voor:

Pan dulcinea – gekruid licht-pittig brood met aioli, pesto en tomaat – € 6,50
Het brood was erg lekker, we kregen echter geen tomaat, maar in plaats daarvan een schaaltje gerookte,gezouten amandelen, welke erg lekker waren.

Restaurant recensie Bar Bodega Cervantes www.love2try.nl

Pollo marinado – zoet en pikant gemarineerde kipkluifjes € 5,00
Dit is een favoriet van mijn man. Ik heb ze maar 1 keer ergens geproefd dat ze echt lekker klaargemaakt waren. Hier vond ik de smaak niet optimaal. Van mij mag het wat meer een smaaksensatie zijn.

Fondue de queso – klassieke kaasfondue, met brood en groenten. € 5,75
De kaas heeft een heerlijke pittige kruidige smaak. Ik had nog nooit een kaasfondue gehad, maar ik ga het zeker vaker doen. Echter begon de kaas, zodra het een beetje begon af te koelen te klonteren. Dus snel alles opgegeten. 🙂

Restaurant recensie Bar Bodega Cervantes www.love2try.nlPato con Miel – eendenborst met honing en licor 43 € 5,75
Dit koude gerecht is erg lekker. De eendenborst is heerlijk mals.

De tweede ronde kozen we

Datiles rellenos – gepaneerde dadels gevuld met chorizo, omwikkeld met spek € 5,50
Heerlijk, hier kan ik zo van genieten. Dadels gevuld met roomkaas en omwikkeld met spek. Er waren er helaas maar 4 van, want hier lustte ik wel meer van.

Brochetta de pollo – spiesjes van kip met pesto € 6,25
Deze was erg lekker. 2 stokjes met twee stukjes kip. De pesto was precies dezelfde als bij het brood. Wat jammer was. Bij tapas probeer ik graag verschillende soorten smaken, een pesto die klaargemaakt was op een andere manier had daarom mijn voorkeur gehad.

Patatas bravas – klassiek Spaanse aardappeltjes met pikante tomatensaus en aioli (v) € 4,75
De aardappeltjes waren iets te vochtig. Ik hou persoonlijk meer van aardappeltjes met een krokant laagje. Maar dit zal wel niet de bedoeling zijn geweest bij de spaanse aardappeltjes.

Gambas fritos – gefrituurde gepaneerde gamba’s met chilisaus € 6,50
Heerlijk deze gamba’s! Zeker een aanrader om te proberen.Restaurant recensie Bar Bodega Cervantes www.love2try.nl

Als nagerecht kozen we voor de proeverij € 8,50 en de sorbet ( ik weet niet meer wat deze koste)
De proeverij bestond uit een dadeltaart, slagroom, creme brulee, brownie, chocolade mouse en een cheesecake. Ik miste bij het nagerecht een bolletje ijs. Het was allemaal erg lekker klaargemaakt, maar dadeltaart is niet mijn ding.Restaurant recensie Bar Bodega Cervantes www.love2try.nl

Mijn man had twee bolletjes sorbet ijs, hierbij zat vers fruit en slagroom.

Restaurant recensie Bar Bodega Cervantes www.love2try.nl

Al met al hebben we genoten van de maaltijd en de tijd met z’n tweetjes. Het loopevenement The walkrough was op deze dag in Groningen en bleek door het steegje te lopen waar wij zaten te eten. Af en toe voelde het even ongemakkelijk dat wij heerlijk aan het eten waren terwijl er allemaal mensen aan het hardlopen waren. Maar het was ook leuk om ze aan te moedigen. Alleen al het idee dat er van alles te beleven is in de stad, maakt het leuk om er naar toe te gaan.

Tip: wacht op een leuke aanbieding om wat te gaan eten bij Cervantes. Met de AH restaurantactie kun je bijvoorbeeld samen eten voor de prijs van 1 persoon.

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *